avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 953 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Sanse castig contestatie proces verbal - permis retinut
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Sanse castig contestatie proces verbal - permis retinut

Va salut!

Am fost implicat in urmatoarea situatie.

Ma apropiam de o intersectie in care aveam indicatorul STOP. In fata mea, o alta masina era oprita pentru a ceda trecerea, iar in momentul in care a plecat, imediat am plecat si eu (eram bara la bara).

Amandoi am virat stanga, iar abia dupa ce am efectuat virajul, observ ca din stanga mea venea o duba...echipaj D.P.I.R, care era la aprox. 30 m de intersectie. Am observat cu coada ochiului cum au accelerat (ei patrulau la viteza mica, cum fac deobicei) si in final au aprins girofarurile si m-au oprit.

Din duba, coboara 5 "mascati" si 1 agent care imi cere actele, pleaca la masina si ma lasa in compania celor 5 care m-au perchezitionat din cap pana-n picioare, masina scotocita si m-au supus la un chestionar de zici ca eram cel mai mare infractor. Dupa ce au terminat, au chemat intariri...un alt echipaj care a venit cu fiola sa-mi testeze alcoolemia, care supriza, a iesti 0.00.

La final, vine si agentul cu actele mele si mapa cu P.V-ul. Il rog sa-mi citeasca ce a scris sa ma asigur ca nu a scris prostii, apoi ii semnez.
Mentionez ca in momentul in care am semnat, rubrica "Alte mentiuni/obiectiuni" era goala si abia dupa ce am semnat, agentul a luat mapa si a scris ca recunosc fapta si ca nu am obiectiuni...fapt ce nu mi se pare in regula.

Sincer, recunosc ca am fost cam grabit, dar din cate stiu, neacordare de prioritate inseamna sa obligi pe cel ce are prioritate sa-si modifice directia, viteza, etc....iar in cazul meu nu se aplica.

Acum as dori sa stiu cam ce sanse am de castig.

Astept raspunsurile voastre.
Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Joi, 31 Decembrie 2015
enai, utilizator
Cel mai recent răspuns: enai , utilizator 01:11, 3 Ianuarie 2016
daca aveti un martor care era cu dumneavoastra in masina... si daca nu se pierde cand depune marturie aveti sanse 50% ... daca nu aveti martor.. nu ... si termenul de introducere a unei contestatie proces. verbal este de 15 zile
Sper ca v-am fost de folos!
Din ceea ce ai scris nu am inteles daca te fqaci vinovat de incalcarea vreo unei legi iar daca da, atunci cui nu ai acordat prioritate, -dubei Politiei sau altei masini ?. Eu am anulat un proces-verbal in Instanta dar acuzatia a fost ca eu as fi intrat in intersectie pe rosu, desi am intrat pe verde. Am depus plangerea contraventionala in termen,(prin posta) si am specificat ca motivatia o voi depune la primul termen. (am vrut sa trag de timp ca sa ma documentez pe net) Mi-a venit acasa o citatie de la Judecatorie in care am fost somat sa depun in termen de 10 zile motivatia si un timbru judiciar de 20 lei, sub sanctiunea ca imi va respinge plangerea in caz contrar.
Politia care in instanta sa numeste "intimat" a cerut ca eu sa depun probele pe baza carora pretind ca sunt nevinovat,(a cerut si cheltuieli de judecata --probabil ca sa ma sperie) dar eu am raspuns ca in conformitate cu CEDO, articolul 6, paragrafele 2 si 3, beneficiez de prezumtia de nevinovatie, pana la proba contrarie, deci nu trebuie sa dovedesc la nimeni nimic, iar administrarea probelor cade exclusiv in sarcina intimatului, sub sanctiunea anularii procesului- verbal, deoarece P-V in sine nu reprezinta o dovada a contraventiei. Politia a depus un raport in care agentul ce ma amendat a scris ce a vrut el, si a pretins ca ,citez " constatarea contraventiei s-a facut prin observatie directa", si nu dispunem de alte probe (foto sau video)
Eu am castigat procesul dar am fost amendat pe nedrept, iar in rublica "alte mentiuni" am cerut agentului sa scrie ca sunt nevinovat si ca amenda este abuziva.. Sfatul meu este ca daca te crezi nevinovat, si crezi ca agentul nu are probe impotriva ta, sa iti incerci norocul cu instanta( nu conteaza ca tu ai fost singur si ei au fost multi caci legea nu le permite sa fie martori in proces), dupa aia sa ceri certificat de grefa si cand iti expira dovada(presupun ca ti-a dat dovada pe 15 zile) te duci cu grefa la Politia care ti-a retinut permisul si ceri sa ti-l restituie inapoi. Nu uita sa iti pastrezi dovada pana iti expira suspendarea caci trebe depusa la Politie, cand ceri restituirea permisului .
Daca te crezi vinovat, atunci las-o balta cu instanta si bucura-te ca nu ai avut vreun accident cand ai intrat in intersectie. Sper ca iti vei plati amenda in 48 ore la jumatatea valorii, caci daca pierzi procesul nu mai ai aceasta ocazie.
Sper ca ti-am fost de folos. Mult succes.
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Ianuarie 2016
danculionela, utilizator
Din pacate, nu am avut nici un martor cu mine...
Iar masina careia sa zicem ca nu i-am acordat prioritate era chiar duba de politie.
Eu unul ma consider nevinovat pentru ca tehnic nu am gresit cu nimic. Am sa-mi incerc norocul totusi...nu am nimic de pierdut si totul de castigat, tinand cont ca serviciul meu depinde de permis. Pe viitor am sa stau 10 min in intersectie pana trec ei cu 5 km/h, macar asa nu au ce sa mai comenteze....militia romana.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare permis trecere pieteni Bmanu Bmanu Buna ziua! Acum doua saptamani am fost urmarit de un echipaj de politie dupa 2km pentru faptul ca am depasit pe trecerea de pietoni dupa spusele agentilor de ... (vezi toată discuția)
Retinerea permisului de conducere pentru 30 de zile viruss4all viruss4all Buna ziua, Mi-a fost retinut permisul de conducere pentru " neacordare de prioritate la trecearea pietonilor angajati in traversare regulamentara ". - ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis auto halfman halfman Buna ziua, Saptamana trecuta ma aflam in Bacau si intr o intersectie am fortat culoarea galben spre rosu a unui semafor.Spre ghinionul meu,era un echipaj de ... (vezi toată discuția)