avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Activitate mihaimg

Activitate mihaimg

Buna ziua,

Am primit in data de 26.06.2015 un proces verbal de constatare a contraventiei (PVCC) pentru ca am circulat pe drumurile publice fara a detine rovinieta valabila.
Data contraventiei este 20.12.2014.
Data PVCC si a constatarii este 15.06.2015.
Am doua intrebari inainte de a contesta acest PVCC la judecatorie:
1. Termenul de 6 luni pentru constatare si cel de 30 zile pentru comunicarea constatarii au fost respectate? Pot scrie in contestatie ceva legat de acest lucru?
2. Semnatura olografa se considera si un scan al semnaturii agentului constatator tiparita pe PVCC? Din punctul meu de vedere semnatura trebuie sa poata fi atribuita irevocabil acelui agent constatator, un scan tiparit pe PVCC nefacand acest lucru.
Ma puteti ajuta?
Multumesc anticipat!
Buna ziua,

Citind OG 25/2006 si toate modificarile cu privire la dreptul de autor si obligativitatea inscrierii oricarui program pentru calculator in Registrul National al Programelor pentru Calculator - ORDA, sunt total nelamurit :( in priviinta obligativitatii inscrierii in acest registru a unui
modul de aplicatie pe care l-am creat personal.
Intrebarea este: este oportuna, obligatorie sau lipsita de sens inscrierea in Registrul National al Programelor pentru Calculator in urmatoarea situatie:
• Un modul creat pe platforma software OpenSource - un ERP (Enterprise Resource Planning );
• Modulul nu functioneaza fara instalarea aplicatiei OpenSource;
• ERP-ul OpenSource este licentiat GNU AFFERO GENERAL PUBLIC LICENSE ([ link extern ] );
• Modelul de afacere pe care doresc sa-l intreprind este cel denumit generic Software as a Service (Aplicatie Software ca Serviciu):
o Cu alte cuvinte, utilizand platforma ERP OpenSource impreuna cu modulul creat de mine, pe serverele proprii societatii mele, voi oferii servicii clientilor societatii;
Specific faptul ca nu vand nici fizic (pe suport CD/DVD) nici virtual (disponibil pentru descarcare), ci prestez un
serviciu clientilor societatii.
Multumesc anticipat!