avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 740 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Inregistrare software servicii Software as a Service ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Inregistrare software servicii Software as a Service (SaaS) la ORDA oportunitate sau obligativitate?

Buna ziua,

Citind OG 25/2006 si toate modificarile cu privire la dreptul de autor si obligativitatea inscrierii oricarui program pentru calculator in Registrul National al Programelor pentru Calculator - ORDA, sunt total nelamurit :( in priviinta obligativitatii inscrierii in acest registru a unui
modul de aplicatie pe care l-am creat personal.
Intrebarea este: este oportuna, obligatorie sau lipsita de sens inscrierea in Registrul National al Programelor pentru Calculator in urmatoarea situatie:
• Un modul creat pe platforma software OpenSource - un ERP (Enterprise Resource Planning );
• Modulul nu functioneaza fara instalarea aplicatiei OpenSource;
• ERP-ul OpenSource este licentiat GNU AFFERO GENERAL PUBLIC LICENSE ([ link extern ] );
• Modelul de afacere pe care doresc sa-l intreprind este cel denumit generic Software as a Service (Aplicatie Software ca Serviciu):
o Cu alte cuvinte, utilizand platforma ERP OpenSource impreuna cu modulul creat de mine, pe serverele proprii societatii mele, voi oferii servicii clientilor societatii;
Specific faptul ca nu vand nici fizic (pe suport CD/DVD) nici virtual (disponibil pentru descarcare), ci prestez un
serviciu clientilor societatii.
Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Luni, 16 Martie 2015
mihaimg, utilizator

Alte discuții în legătură

Inregistrare marca sau copyright dariusmihai dariusmihai Buna ziua. Numele meu este Darius Mihai si am cateva nelamuriri referitoare la inregistrarea unui program software. Am postat la adresa ... (vezi toată discuția)
Am dezvoltat mai multe aplicatii software, cum le inregistrez? VictoriaPantir VictoriaPantir Am dezvoltat mai multe aplicatii software de gestiune, am eu dreptul sa le vand ca firma, clientilor finali fara a le inregistra, ori nu? Daca da, unde se ... (vezi toată discuția)
Lnscriere rnpc / orda pt aplicatii online ? dlavocatnet dlavocatnet Buna ziua, Este necesara (vezi obligatorie) inscrierea in RNPC a unei aplicatii Web, accesibila prin Internet pe baza de abonament : trial (1 luna) ... (vezi toată discuția)