avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda Rovinieta termen comunicare si semnatura ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda Rovinieta termen comunicare si semnatura olografa

Buna ziua,

Am primit in data de 26.06.2015 un proces verbal de constatare a contraventiei (PVCC) pentru ca am circulat pe drumurile publice fara a detine rovinieta valabila.
Data contraventiei este 20.12.2014.
Data PVCC si a constatarii este 15.06.2015.
Am doua intrebari inainte de a contesta acest PVCC la judecatorie:
1. Termenul de 6 luni pentru constatare si cel de 30 zile pentru comunicarea constatarii au fost respectate? Pot scrie in contestatie ceva legat de acest lucru?
2. Semnatura olografa se considera si un scan al semnaturii agentului constatator tiparita pe PVCC? Din punctul meu de vedere semnatura trebuie sa poata fi atribuita irevocabil acelui agent constatator, un scan tiparit pe PVCC nefacand acest lucru.
Ma puteti ajuta?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: rosinanta , utilizator 08:28, 1 Octombrie 2015
exista o decizie a ICCJ care stabileste ca semnatura scanata pe procesul verbal nu e in conformitate cu legea si ca urmare acel proces verbal este nul. din pacate nu stiu nr deciziei Inaltei Curti dar cautati pe site-ul scj.ro (acesta e cel al Inaltei Curti si sigur o gasiti acolo. poate cunoaste un alt user nr. deciziei si il ie aici sa se poata folosi si altii in situatii asemenatoare de aceasta decizie.
cu stima, cassy

PS: grabiti-va cu atacarea in instanta.
am sit eu adresa [ link extern ]
Ultima modificare: Miercuri, 8 Iulie 2015
cassy, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~
Buna ziua,

Aceasta decizie a ICCJ nu se se refera de fapt doar la semnatura electronica emisa de o autoritate competenta? Ma refer la acele semnaturi electronice care sunt pe retetele de la medici sau in depunerea declaratiilor la ANAF.

Se refera si la un scan al semnaturii, care este intr-adevar un format digital?

Este vreun articol de lege care defineste caracteristicile semnaturii olografice?

Multumesc.
In concluzie: este sau nu valabila semnatura olografa listata la imprimanta?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contraventie-semnatura agentului robix robix Buna ziua. Am primit prin posta un proces verbal emis de catre CNAIR prin care am fost amendat pentru lipsa rovignetei. Semnatura agentului ... (vezi toată discuția)
Amenda rovigneta Capabilu Capabilu Am primit o amenda pentru rovigneta care nu are semnatura olografa a agentului constatator. Conform art. 17 din O.G. 2/2001 lipsa semnaturii agentului ... (vezi toată discuția)
Pv amenda rovinieta daca nu are semnatura olografa? olteanugeo olteanugeo Buna ziua, Tocmai ce am primit o recomandata cu un PV de constatare a contraventiei : amenda lipsa rovinieta. PV are doar o semnatura electronica si o ... (vezi toată discuția)