avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda rovigneta
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda rovigneta

Am primit o amenda pentru rovigneta care nu are semnatura olografa a agentului constatator. Conform art. 17 din O.G. 2/2001 lipsa semnaturii agentului constatator duce la nulitatea procesului verbal de contraventie .
Pot cere in instanta anularea p.v.de contraventie ?
Mentionez ca intr-adevar nu am avut taxa platita la data la care se refera dar am platit ulterior pana in ora 24 a zilei urmatoare, dupa cum am citit ca se poate face pe niste banere aflate pe A2. Nu mai gasesc chitantele pentru taxa drum si taxa pod !
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 17:40, 29 Decembrie 2016
Buna seara,
Avand in vedere Decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie nr. 6 din 16 februarie 2015 care stabileste ca procesele-verbale de constatare si sanctionare a contraventiilor sunt lovite de nulitate absoluta in lipsa semnaturii olografe a agentului constatator si care a fost publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 199 din 25 martie 2015 va sfatuiesc sa contestati acel proces verbal in instanta in termenul legal.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

E nula amenda pentru rovinieta? trusk trusk Am luat o amenda pentru lipsa de rovinieta, dar inca nu am ajuns in posesia ei. Pe scurt eu locuiesc in alt judet, ea mi-a venit pe adresa pe care am masina ... (vezi toată discuția)
Contestarea amenzii pentru rovinieta sionvasile sionvasile am primit o amenda pentru rovinieta prin posta. intrebarea mea este ce inseamna semnatura electronica? pe procesul meu este o semnatura scoasa la imprimanta nu ... (vezi toată discuția)
Amenda rovinieta - plangere, prescriptie, semnatura guest3333 guest3333 Daca un autoturism cu nr. de Bucuresti se afla in localitatea Mogosoaia, se poate aplica amenda pentru neplata rovinietei? Evenimentul avand loc in 02.08.2015 ... (vezi toată discuția)