avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 147 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda rovinieta - plangere, prescriptie, semnatura
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda rovinieta - plangere, prescriptie, semnatura

Daca un autoturism cu nr. de Bucuresti se afla in localitatea Mogosoaia, se poate aplica amenda pentru neplata rovinietei?
Evenimentul avand loc in 02.08.2015 iar procesul verbal de abia acum a sosit, nu ar fi trebuit sa se prescrie?
Acest PV nu are semnatura olografa a agentului, se poate contesta?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 14:14, 11 Februarie 2016
Buna ziua,
Potrivit art. 13. - (1) din O.G. 2/2001 prevede ca: "Aplicarea sancţiunii amenzii contravenţionale se prescrie în termen de 6 luni de la data săvârşirii faptei."

Iar in ce priveste comunicarea: "Executarea sanctiunilor contraventionale se prescrie daca procesul-verbal de constatare a contraventiei nu a fost comunicat contravenientului in termen de doua luni de la data aplicarii sanctiunii", prevede actul normativ in forma actualizata cu prevederile OG nr. 5/2015.

Da, se poate contesta pe acest motiv: daca procesul-verbal de contraventie pentru lipsa rovinietei (intocmit in urma depistarii cu camerele video), care este trimis soferilor prin posta in forma tiparita, nu contine semnatura olografa a agentului constatator, acesta este nul.

Va indic urmatorul articol, daca veti dori sa contestati:

www.avocatnet.ro/content/art...

Toate cele bune!
Ultima modificare: Miercuri, 10 Februarie 2016
Nicoleta Silvia Hulpus, Consilier juridic
Lipsa semnăturii olografe a agentului constatator atrage nulitatea procesului-verbal de contravenţie încheiat pentru constatarea contravenţiilor reglementate de Ordonanţa Guvernului nr. 15/2002.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces verbal constatare contraventie - lipsa rovinieta tiberiu.bastic@gmail.com tiberiu.bastic@gmail.com Procesul-verbal de constatare a contraventiei a fost intocmit la data de 22.06.2015 ( primit de la Posta Romana pe 06.07.2015 ), iar in el este specificat ... (vezi toată discuția)
Incredibil - proces verbal contraventie cnadnr Lylyca Lylyca Bună ziua La aproape 3 ani de la scandalul situațiilor in care agenţii constatatori ai C.N.A.D.N.R. uzează abuziv prevederile O.G. nr. 2/2001, privind ... (vezi toată discuția)
Pv amenda rovinieta daca nu are semnatura olografa? olteanugeo olteanugeo Buna ziua, Tocmai ce am primit o recomandata cu un PV de constatare a contraventiei : amenda lipsa rovinieta. PV are doar o semnatura electronica si o ... (vezi toată discuția)