avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Proces verbal constatare contraventie - lipsa rovinieta
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Proces verbal constatare contraventie - lipsa rovinieta

Procesul-verbal de constatare a contraventiei a fost intocmit la data de 22.06.2015 ( primit de la Posta Romana pe 06.07.2015 ), iar in el este specificat faptul ca la data de 12.01.2015 am circulat cu auto XXX fara a detine rovinieta valabila.
Va rog sa-mi spuneti daca acest proces verbal poate fi contestat, sau nu.
Mentionez ca am primit o copie a PV, si nu exemplarul in original.
Multumesc anticipat.
Poate fi contestat in termen de 15 zile de la primire.
Contestarea PV este dreptul dvs, deci il puteti contesta, dar sansele sunt f mici... va trebui sa motivati cat mai bine aceasta contestare.
Buna ziua,

se paote face o aparare in insstanta avand in vedere ca au trecut mai mult de 6 luni intre data la care s-a constatat contraventia si data emiterii procesului verbal, chiar daca aceasta contraventie este una continua. Merita sa faceti contestatia.
Decizia ICCJ nr. 6 din 16 februarie 2015, care a fost data de Completul competent sa judece recursul in interesul legii, a aparut in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 199 din 25 martie si este obligatorie, de la data publicarii, pentru instantele de judecata.



Conform documentului, daca procesul-verbal de contraventie pentru lipsa rovinietei (intocmit in urma depistarii cu camerele video), care este trimis soferilor prin posta in forma tiparita, nu contine semnatura olografa a agentului constatator, acesta este nul.



"Inalta Curte considera ca au procedat corect instantele care au admis plangerile contraventionale si au retinut faptul ca lipsa semnaturii olografe a agentului constatator, respectiv Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania — S.A., atrage nulitatea procesului-verbal de constatare a contraventiei si de aplicare a sanctiunii contraventionale, incheiat in temeiul art. 9 din Ordonanta Guvernului nr. 15/2002", subliniaza judecatorii in cuprinsul decizie.





Succes.
Procesul verbal contine doua semnaturi in dreptul agentului constatator, insa nu suficient de lizibile pentru a-mi da seama daca seamana intre ele sau sunt semnaturi electronice.

Nelamurirea mea vine din distanta prea mare intre constatarea contraventiei si intocmirea procesului verbal. Exista un cadru legal in care se specifica clar acest lucru ?
Multumesc.
Ultima modificare: Luni, 6 Iulie 2015
Gabriela Pintea, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Amenda rovinieta - plangere, prescriptie, semnatura guest3333 guest3333 Daca un autoturism cu nr. de Bucuresti se afla in localitatea Mogosoaia, se poate aplica amenda pentru neplata rovinietei? Evenimentul avand loc in 02.08.2015 ... (vezi toată discuția)
Intocmire pv constatare contraventie la o data ulterioara liviu_co liviu_co Dau exemplul meu: - contraventie simpla savarsita in 12.12.2014 (parcare fara plata). - Intocmire PV constatator si stabilire sanctiune in 07.04.2015. PV ... (vezi toată discuția)
Contestaţie amendă contravenţională SzAlex SzAlex Bună ziua, Am primit prin poşă în data de 02.07.15 un proces verbal pentru lipsă rovinietă; fapta a fost savarsită în data de 27.01.15. Am citit ... (vezi toată discuția)