avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 294 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestarea amenzii pentru rovinieta
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestarea amenzii pentru rovinieta

am primit o amenda pentru rovinieta prin posta. intrebarea mea este ce inseamna semnatura electronica? pe procesul meu este o semnatura scoasa la imprimanta nu e cu pixul. ce sanse am daca o contest?
sanse zero !
acum , depinde in ce context a fost trimis PV-ul ! daca stiti ca ati circulat fara vigneta , n-are nici un rost sa contestati!
Daca semnatura respectiva este generata electronic si nu olografa,pv este lovit de nulitate absoluta conform recursului in interesul legii judecat anul acesta la ICCJ.AVETI DECI SANSE DE CASTIG FORMULAND CONTESTATIE.
domnule avocat , cu tot respectul , am impresia ca nu sunteti sofer, si vorbiti in necunostiinta de cauza , asta datorita faptului ca nu ati primit niciodata un asemenea PV !
credeti ca CNADNR au oamnei angajati sa semneze PV ?
ca sa contesti o amneda datorata "lipsei vignetei " trebuie sa ai argumente , sa arati bonul sau timbrul valabile ,in proces , ca dovada , al faptului ca s-a inselat sistemul cand a facut poza....
Silver78 a scris:
domnule avocat , cu tot respectul , am impresia ca nu sunteti sofer, si vorbiti in necunostiinta de cauza , asta datorita faptului ca nu ati primit niciodata un asemenea PV !

În primul rând vă rog să nu mai faceţi aprecieri nepoliticoase la adresa participanţilor la discuţie.

În al doilea rând vă invit să răspundeţi doar la subiecte din domenii pe care le stăpâniţi.

Conform Deciziei nr. 6/2015, pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie într-un recurs în interesul legii, procesele-verbale de constatare şi sancţionare a contravenţiilor încheiate potrivit O.G. nr. 15/2002 şi transmise persoanelor sancţionate contravenţional pe suport de hârtie, sunt lovite de nulitate absolută în lipsa semnăturii olografe a agentului constatator.
[ link extern ] -

Deciziile pronunţate în recursuri în interesul legii sunt obligatorii pentru instanţe. Prin urmare, o plângere formulată împotriva unui proces-verbal de contravenţie încheiat potrivit O.G. nr. 15/2002 şi care nu are semnătura olografă a agentului constator va fi admisă, iar actul sancţionator va fi anulat. Alte argumente nu sunt necesare şi nici nu s-ar ajunge să fie discutate.

Ultima modificare: Vineri, 7 August 2015
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Stimate domn faptul ca nu aveti cunostinte juridice nu este o problema,problema este ca precum orice ,,bun roman'' va dati cu parerea intr-un domeniu pe care nu-l cunoasteti si a doua problema este ca nu sunteti informat ,decizia respectiva a facut valuri atat in presa scrisa cat si in online aparand sute de articole referitoare la subiect.O zi buna !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rovinieta ilena ilena Tatalui meu i-a expirat rovineta pe 30 octombrie 2014. Locuind la tara, s-a deplasat in oras, pe drum national in data de 05 noiembrie 2015 , data la care a si ... (vezi toată discuția)
E nula amenda pentru rovinieta? trusk trusk Am luat o amenda pentru lipsa de rovinieta, dar inca nu am ajuns in posesia ei. Pe scurt eu locuiesc in alt judet, ea mi-a venit pe adresa pe care am masina ... (vezi toată discuția)
Amenda rovigneta Capabilu Capabilu Am primit o amenda pentru rovigneta care nu are semnatura olografa a agentului constatator. Conform art. 17 din O.G. 2/2001 lipsa semnaturii agentului ... (vezi toată discuția)