Va multumesc pentru raspuns. Copiii sunt inca mici, 3 ani si respectiv 4 luni, dar intentionam sa-i inscriem la o gradinita. Problema cea mai mare in acest moment este a locuintei, am cautat pe o raza de 20 de km, orice locuinta pt noi si suntem refuzati cu amabilitate, recunosc. Aspectul pe care ni-l semnalati dvs ne sperie.
Va multumesc inca o data.
In urma obtinerii unui post in domeniul IT de catre sotul meu, intr-un oras din sudul Germaniei, am hotarat sa ne mutam si am inceput sa cautam un apartament de inchiriat. Suntem refuzati din diverse motive, dar nu este greu sa ne dam seama ca originea noastra constituie principala cauza a refuzului. Precizez ca avem doi copii mici.
Intrebarea mea este daca exista un for, un organism international care ar putea proteja imigrantii intr-o asemenea situatie
Va multumesc.
Buna ziua,avem o nelamurire in legatura cu un loc de veci apartinand unui veteran de razboi. Intrebarea noastra este daca urmasii au voie sa fie inhumati in acel loc. Precizam ca atat veteranul cat si sotia acestuia sunt decedati, s-a dezbatut succesiunea, dar la Casa Armatei ni s-a spus ca nu ma poate fi prelungita concesiunea in favoarea urmasilor.
Va multumim.