avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Locuim in Germania, inchiriere locuinta
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Locuim in Germania, inchiriere locuinta

In urma obtinerii unui post in domeniul IT de catre sotul meu, intr-un oras din sudul Germaniei, am hotarat sa ne mutam si am inceput sa cautam un apartament de inchiriat. Suntem refuzati din diverse motive, dar nu este greu sa ne dam seama ca originea noastra constituie principala cauza a refuzului. Precizez ca avem doi copii mici.
Intrebarea mea este daca exista un for, un organism international care ar putea proteja imigrantii intr-o asemenea situatie
Va multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 29 Martie 2015
DanaMatei12, utilizator
Cel mai recent răspuns: DanaMatei12 , utilizator 22:01, 29 Martie 2015
Nu exista niciun for in afara ambasadei de la Berlin si a consulatului roman din München in Germania, si care nu sunt capabili sa va ajute cu nimic. Aveti mare grija cu sudul Germaniei caci sunt extrem de nationalisti si sa speram ca copii dvs. nu trebuie sa mearga la scoala in faza asta, caci exista situatii in care au fost calcati in picioare (la propriu) in scoala.
Va multumesc pentru raspuns. Copiii sunt inca mici, 3 ani si respectiv 4 luni, dar intentionam sa-i inscriem la o gradinita. Problema cea mai mare in acest moment este a locuintei, am cautat pe o raza de 20 de km, orice locuinta pt noi si suntem refuzati cu amabilitate, recunosc. Aspectul pe care ni-l semnalati dvs ne sperie.
Va multumesc inca o data.
Ultima modificare: Duminică, 29 Martie 2015
DanaMatei12, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pasaport nou-nascut si libera circulatie Ayline Ayline Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea privinta, daca se poate. sunt insarcinata si doresc sa nasc in Germania, din motive legate de lacunele ... (vezi toată discuția)
Cum primesc permis de munca in germania? petry123 petry123 Buna ziua la toata lumea. as avea cateva nedumeriri cu privire la obtinerea permisului de munca in Germania. Am sa va explic situatia mea ca sa intelegeti cum ... (vezi toată discuția)
Copilul minor si pasaportul expirat ContSters116232 ContSters116232 Buna ziua, fetitei mele i-a expirat pasaportul si momentan nu putem ajunge in tara suntem in Germania ,deci o sa mergem aici la amabasada sa il reinoim ... (vezi toată discuția)