Buna ziua, va rog sa ma ajutati/ indrumati intr-o situatie destul de ciudata.
Tatal meu a fost implicat intr-un accident auto acum cativa ani (03.2020), un urma caruia a fost gasit vinovat si i-a fost anulat permisul de conducere de catre instanta. Iar acum societatea de asigurare Euroins, care a reparat masina celelialte parti implicate in accident, mai exact societatea care ii reprezinat in insolventa, i-a trimis o scrisoare prin care il notifica ca are de achitat valoarea reparatie si penalizari de intarziere a platii destul de consistenta.
Intrebarea mea este, este normal ca in decurs de 4 ani sa nu ne anunte ca avem de plata dauna, iar acum ne notifica si mai pun si penalizari care curg in continuare?
Intelegem plata avariei, dar de ce nu am fost notificati imediat ce a fost platita dauna de catre asigurare sa putem achita fara penalizari.
Iar acum ne-au anuntat ca va fi chemat in instanta.
Buna seara,
Problema mea a inceput in februarie 2013, cand tatal meu a avut un accident in apropiere de Slobozia, a lovit o alta masina care a virat fara sa se asigure. Deci celalalt este de vina. Pana aici toate bune. Masina este avariata destul de serios, daca are sasiul strambat, fiind vorba de un camion de 7.5t. Mergem cu actele de la politie la uniqa si deschidem dosarul de dauna, vin intr-un final sa faca poze masinii care nu era deplasabila pe roti, iar de aici incepe distractia.
Am facut si cerere pentru regie proprie.
L-au chemat pe taicamiu sa semneze nu stiu ce acte printe care o declaratie ca nu are pretenti la depagubire pana cand nu au dosarul complet. X-(
Pana acum au tot pretins ca au cerut politiei din slobozia copii ale declaratiilor ambilor soferi, au cerut o copie lizibila a procesului verbal si copii documente cond auto.
Nu stiu cat a durat asta dar cand i-am contactat iar saptamana trecuta prin mail ca la telefon nu raspunde, si im spune ca despagubirea este in valoare de 2270lei si ca nu pot sa imi puna la dispozitie un document prin care sa imi arate cum au calculat. "Oferta de regie proprie a fost calculata in sistemul AUDATEX (program de devizar international) cu pretul de manopera, vopsitorie si preturi piese setate in system…daca nu sunteti de acord cu oferta noastra (devizul nu se poate pune la dispozitie, fiind un document intern)"
In acesti 2 ani am avut timp sa ma interesezcat costa reparatia, iar numai indreptatul sasiului costa 6000 euro. Nu mai face masina atata #-o.
plus restul pieselor.
Rugamintea mea este sa imi dati un sfat ce pot sa fac, dupa ce ca au stat 2 ani imi mai dau si putini bani.