Ideea este ca, nu am incredere in ei. Mi-au dovedit-o in repetate randuri, din pacate!
Pentru mine, imi doresc legalitate. Eu consider ca am facut demersurile necesare, la momentul potrivit. Partea mea mi-am respectat-o.
In cazul in care nu semnez niciun fel de acte, eu avand dovada actelor semnate, in Decembrie, care sunt consecintele? Pentru ambele parti.
Insa, actele de incetare CIM nu au fost transmise in Revisal. Drept urmare, a trecut o saptamana, timp in care, figurez ca si angajat, scriptic, dar nu faptic. Fostul angajator solicita resemnarea actelor, cu data actuala. Cum ar trebui sa procedez, in acest caz?
Buna seara,
in luna Decembrie am decis sa intrerup raporturile de munca cu compania la care lucram. Am semnat documentele (Notificarea si Decizia), ultima zi de munca fiind 31 Decembrie. Primul document semnat a fost Decizia, in temeiul art. 31, al. 3. Am acceptat, eu fiind in perioada de proba. Al doilea document semnat a fost Notificarea. In prima faza, Notificarea a fost din partea companiei, cum ca, am fost disponibilizata. Am urmarit sa corespunda articolul, restul am observat ulterior. Am discutat cu Directorul, a spus, initial, ca asa e procedura, am cerut nr. persoanei de la HR, a dat el un sms, apoi a primit de la HR Notificarea cea corecta (cererea mea de a intrerupe CIM). Ideea este ca eu detin doar Notificarea (cererea mea) si Decizia. Ambele notificari avand acelasi nr. de inregistrare, aceeasi data. Mi s-a spus ca a fost luata in calcul cererea mea.
Insa, azi, 8 Ianuarie, am fost anuntata de HR, ca eu inca sunt activa in cadrul companiei, neinregistrandu-se in Revisal, la momentul respectiv.
Din punctul lor de vedere, ar trebui sa merg sa semnez din nou actele, pentru ca luni sa se inregistreze in Revisal.
Atitudinea lor, chiar a lasat de dorit, pana in ultimul moment. Si in privinta solicitarii mele (transfer pe alt departament), si a Notificarii (disponibilizare, in prima faza!) si a zilelor de CO neefectuate, etc.
Vin cu rugamintea de a-mi da un raspuns oficial, pertinent, astfel incat sa fiu in legalitate, fara a avea surprize neplacute!
Multumesc anticipat!
M-ar interesa detalii despre un cesionar. Din bun platnic am ajuns rau platnic, din cauza schimbarii locului de munca si a pachetului salarial. Astfel, am ajuns sa semnez Angajamentul de plata cu cesionarul pentru un anumit credit, pentru altul exista poprire pe contul de salarii (domiciliu schimbat, orase diferite - niciun raspuns din partea noastra a dat dovada de rea-credinta pentru ei, de sustragere!). Pana la semnarea acelui angajament a fost o insistenta din partea lor (telefonic) pana la exasperare. Cand am vorbit cu cel de la Executari (cesionar) si i-am propus sa ridice executarea, iar in contul acelei sume sa achitam toate creditele, respectivul a venit cu decizia finala - ridica executarea (poprirea), in conditiile in care achitam numai pentru acel credit mai mult decat era poprirea in sine.
Specific faptul ca, lunar, imi achit obligatiile fata de ei. Ceea ce nu am reusit sa fac cu bancile de la care am contractat creditele, in ultima perioada, pana la cesionare. Din pacate! :( Mai adaug faptul ca, la momentul incheierii contractelor cu bancile aferente eram un client mai multe decat eligibil, care achita si 3 rate in avans...
Ma intereseaza daca este totul in regula in ce ii priveste. In prezent, doresc sa ma achit de obligatii, in limita posibilitatilor financiare, dar am auzit de la diverse persoane ca nu sunt in legalitate si ca este un abuz din partea lor.
Astept un raspuns competent!
Va multumesc anticipat!
Seara buna!