M-ar interesa detalii despre un cesionar. Din bun platnic am ajuns rau platnic, din cauza schimbarii locului de munca si a pachetului salarial. Astfel, am ajuns sa semnez Angajamentul de plata cu cesionarul pentru un anumit credit, pentru altul exista poprire pe contul de salarii (domiciliu schimbat, orase diferite - niciun raspuns din partea noastra a dat dovada de rea-credinta pentru ei, de sustragere!). Pana la semnarea acelui angajament a fost o insistenta din partea lor (telefonic) pana la exasperare. Cand am vorbit cu cel de la Executari (cesionar) si i-am propus sa ridice executarea, iar in contul acelei sume sa achitam toate creditele, respectivul a venit cu decizia finala - ridica executarea (poprirea), in conditiile in care achitam numai pentru acel credit mai mult decat era poprirea in sine.
Specific faptul ca, lunar, imi achit obligatiile fata de ei. Ceea ce nu am reusit sa fac cu bancile de la care am contractat creditele, in ultima perioada, pana la cesionare. Din pacate! :( Mai adaug faptul ca, la momentul incheierii contractelor cu bancile aferente eram un client mai multe decat eligibil, care achita si 3 rate in avans...
Ma intereseaza daca este totul in regula in ce ii priveste. In prezent, doresc sa ma achit de obligatii, in limita posibilitatilor financiare, dar am auzit de la diverse persoane ca nu sunt in legalitate si ca este un abuz din partea lor.
Astept un raspuns competent!
Va multumesc anticipat!
Seara buna!
La acest moment firmele de recuperare creante functioneaza in baza legii 31 / 1990 ca orice alta societate comerciala.
Nu exista o lege speciala aplicabila sau un organism de reglementare / supraveghere.
Daca doriti sa contestati valoarea/existenta datoriei,intocmiti o contestatie oficiala in care precizati argumentele ce stau la baza contestatiei, anexati toate documentele care dovedesc cele mentionate si comunicati respectiva contestatie la sediul colectorului/creditorului.
Firma de recuperare nu are dreptul sa recupereze mai mult decit creditorul.
In consecinta, firma de recuperare=colectorul nu va poate solicita mai multi bani decit este mentionat in contractul in baza caruia s-a nascut datoria.
Refuzati achitarea oricaror comisioane, onorarii sau altor plati care nu se regasesc in lege sau in contract.
Aveti si varianta sa negociati angajament de plata
Daca ambele parti cad de acord cu privire la modalitatea de plata in rate a debitului, in special cu privire la cuantumul ratelor si a termenelor de plata, se pot incheia tranzactii ce au rolul de a stinge litigiul.
Orice creditor, deci inclusiv firma de recuperare , are obligatia de a primi plata partiala cu exceptia cazurilor cind in contract se prevede contrariul.
Daca in contract nu exista o asemenea limitare iar recuperatorul refuza banii,este necesar sa consultati persoana specializata deoarece procedura de consemnare a sumei (procedura ce consemneaza dorinta dvs de a plati si refuzul creditorului de a lua banii) este o procedura mai laborioasa si necesita cunostinte juridice.