avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Activitate elenca2015

Activitate elenca2015

Am cumparat registrul, e gata snuruit, pacat numai ca organul fiscal nu e la curent cu legea pentru ca a refuzat sa mi-l inregistreze. Acum trebui sa printez legea, sa mai stau inca o data la coada si sa conving organul fiscal cu legea in fata ca trebuie sa inregistreze si acest registru.
Va multumesc foarte mult pentru raspunsul prompt si profesionist!

O zi minunata!

Buna ziua,

am cumparat acum cativa ani 5 kilograme de rasina cu scopul de a fabrica piese pe care apoi sa le folosesc pentru propria productie de podoabe si bijuterii.
Nu am reusit sa imi indeplinesc planul, am facut greseli atunci cand am fabricat primele piese, m-am descurajat si nu am continuat. Rasina s-a depreciat in timp, nu o mai pot folosi, eu nu vand furnituri sau materiale, tot ce cumpar incerc sa folosesc, dar cu asta am dat gres. Va rog mult sa imi spuneti cum sa procedez ca sa scot din evidenta materialelor aceasta rasina, nu o mai pot folosi, nici nu cred ca voi mai cumpara altadata asa ceva.

Va multumesc!
Buna seara,

am scris "AMBULANT", d-na de la ghiseu nu a spus nimic...

Multumesc pentru ajutor!
Buna ziua,

revin cu intrebarea legata de casa volanta.... daca vand in strada, locatii precum targurile si expozitiile , ce scriu in notificare? Casa e legal folosita numai si numai in acest scop, nu pentru vanzari pe internet sau in magazin fizic.

Multumesc!
Buna ziua,

Registrul e inca la editura, se tipareste, in acest moment, nu stiu cate pagini va avea, am inteles ca trebuie sa depun o declaratie de constituire, puteti sa imi spuneti ce trebuie sa scriu in declaratie?

Daca eu vand numai la targuri, casa de marcat e inregistrata numai pentru comert ambulant, trebuie sa imi cumpar un registru nou de fiecare data cand merg la targ?

Va multumesc!

Art. 6. - Operatorul economic notifica organului fiscal competent de administrare constituirea registrului de bani personali, precizand data deschiderii acestuia si numarul de pagini, conform numerotarii acestora, in termen de 5 zile lucratoare de la data publicarii prezentului ordin.

Art. 8. - Registrul de bani personali prevazut la art. 2 se pastreaza la unitatea de vanzare a bunurilor sau de prestare a serviciilor, in vederea prezentarii acestuia organelor de control.
Art. 9. - Un operator economic poate utiliza un singur registru de bani personali pentru fiecare unitate de vanzare a bunurilor sau de prestare a serviciilor.
Buna ziua,

am un PFA cu vanzare de podoabe si alte produse handmade(felicitari , martisoare), am si o casa de marcat, mea culpa, doar ca in ultimii doi ani, din lipsa de timp, avand si un serviciu permanent, ajung sa vand ceva doar de Martisor si de Craciun, adica obtin un venit ocazional. Ce fac cu acest registru? Nu am angajati, casa fiscala e inregistrata pentru comert ambulant... Va multumesc foarte, foarte mult!
Va multumesc!
Buna ziua,

caut sa cumpar acest registru si nu il gasesc. ANPC nu il are

Va multumesc!

Va multumesc!