avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Activitate MarleneC

Activitate MarleneC

Multumesc frumos.
Cineva mi-a spus despre faptul ca pot depune la Biroul de evidenta a persoanelor de care apartin cu adresa, o notificaresau declaratie prin care imi retrag acordul de luare in spatiu pe care l-am semnat in momentul in care am facut mutatia in buletin pe adresa imobilului meu - asupra caruia am drept deplin fiind unic proprietar.
Astfel, persoana tolerata , prin aceasta declaratie a mea depusa la acest Birou de evidenta a persoanelor, nu intra automat in ilegalitate ? Nu il poate obliga nimeni sa faca modificarea de adresa?
Va rog sa ma indrumati ce pasi legali exista - pana in clipa de fata am primit raspunsuri ABSOLUT CONTRADICTORII atat de la avocati cat si de la lucratori ai politiei cat si de la angajati ai Directiei de evidenta a persoanelor. Chiar nu stiu incotro sa ma indrept pentru a sti concret ce am de facut.
Situatia este urmatoarea :
Sunt sau nu sunt obligata sa reprimesc in locuinta mea (unde sunt legal unicul proprietar) pe fostul concubin dupa ce expira cele 6 luni ale Ordinului de protectie pe care l-am obtinut prin decizia instantei dupa ce acesta m-a agresat fizic?

In urma cu 3 ani, i-am facut acestuia , la politie, buletinul pe adresa locuintei mele proprietate personala..
In urma unei agresiuni fizice , am depus plangere penala la sectia de politie de pe raza domiciliului meu, apoi am depus actiune in instanta pentru obtinerea Ordinului de protectie. Acest ordina fost emis . Astfel , In hotarare , instanta formuleaza : "Emite urmatorul Ordin de protectie prin care, cu caracter provizoriu, pe durata de 6 luni de la data emiterii prezentului ordin dispune evacuarea temporara a paratului agresor din locuinta situata la adresa de domiciliu...."

Intrebare : EU CE MA FAC - Dupa expirarea acestui ordin, respectiv dupa 4 mai 2016 , daca aceasta persoana vrea sa revina la adresa din buletin, respectiv in locuinta mea asupra careia nu are nici un drept asupra niciunui bun si unde nu mai detine nici un lucru personal - dar avand in continuare cartea de identitate pe adresa mea, SUNT OBLIGATA SA IL PRIMESC? Politia locala spune ca DA !
Este legal, corect? Are respectiva persoana vreun drept de a locui sau chiar numai de a forta accesul in locuinta asupra careia nu are nici un drept legal ??

Cum , prin ce cale pot solutiona aceasta situatie ca sa nu fiu pusa in postura de a fi obligata sa il primesc sau, daca patrunde in locuinta - unde am schimbat incuietorile - sa nu pateasca nimic si sa nu il mai pot evacua ? Chiar imi este frica de repercursiuni. Chiar nu vreau sa mai fiu pus in postura de victima !
CE AM DE FACUT DPDV LEGAL ????

Multumesc anticipat de raspuns.
MULTUMESC!
am dori sa urmarim o cale legala. Sa elibereze spatiul ocupat si sa revina la destinatia initiala. Din pacate , nu se poate comunica sub nici o forma cu cei doi membri ai acestei familiei ptr ca sunt recalcitranti si reazbunatori. Chiar se tem de ei unii locatari.
Ce am de facut in situatia in care o familie a depozitat in spatiul spalatoriei scarii de la ultimul etaj cu pneuri, biciclete si alte lucruri care fac imposibila uscare rufelor din cauza mirosului ? Tot aceasta familie uitilizeaza uscatoria ocupand-o - lasand rufele la uscat - toata saptamana iar cand altcineva reuseste sa mai intinda rufe acolo , ii stropeste rufele sau arunca pe ele cu pielite de carne si alte lucruri care pateaza sau murdaresc, fiind nevoie de cele mai multe ori de spalarea acestora. Nu putem surprinde persoana asupra faptului. Care e solutia?