avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... lmposibilitatea utilizarii spalatoriei/uscatoriei
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

lmposibilitatea utilizarii spalatoriei/uscatoriei

Ce am de facut in situatia in care o familie a depozitat in spatiul spalatoriei scarii de la ultimul etaj cu pneuri, biciclete si alte lucruri care fac imposibila uscare rufelor din cauza mirosului ? Tot aceasta familie uitilizeaza uscatoria ocupand-o - lasand rufele la uscat - toata saptamana iar cand altcineva reuseste sa mai intinda rufe acolo , ii stropeste rufele sau arunca pe ele cu pielite de carne si alte lucruri care pateaza sau murdaresc, fiind nevoie de cele mai multe ori de spalarea acestora. Nu putem surprinde persoana asupra faptului. Care e solutia?
Cel mai recent răspuns: MarleneC , utilizator 14:10, 30 Martie 2015
Buna ziua....prima mutare ar fi sa vorbiti cu ceilalti vecini si sa schimbati incuietorile....daca de vorba buna nu inteleg(banuiesc ca ati incercat sa purtati un dialog)....avand in vedere ca este un spatiu comun se poate hotara la nivelul asociatiei sa fie monitorizat cu camera video...daca familia respectiva nu respecta regulile de convietuire va puteti adresa Politiei cu o plangere...cu respect
am dori sa urmarim o cale legala. Sa elibereze spatiul ocupat si sa revina la destinatia initiala. Din pacate , nu se poate comunica sub nici o forma cu cei doi membri ai acestei familiei ptr ca sunt recalcitranti si reazbunatori. Chiar se tem de ei unii locatari.
....primul pas este catre Politie....si al doilea pas catre Instanta de judecata...
Reprezentantul legal al asociatiei de proprietari este presedintele de asociatie,care detine autoritatea si competenta sa se implice efectiv pentru asigurarea utilizarii neingradite a spatiilor parte comuna din condominiu
Initial incercati solutionarea prin implicarea presedintelui de asociatie
Daca acesta refuza sa se implice,puteti notifica oficial vecinii care au ocupat abuziv partea comuna cu obligatia dezafectarii si evacuarii bunurilor proprii,sub sanctiunea obnligarii la plata a cheltuielilor aferente solutionarii in instanta de judecata
Iata ce prevede disp L nr 230/2007
Art. 17
Daca proprietarul unui apartament ori spatiu sau oricare alta persoana care actioneaza in numele sau provoaca daune oricarei parti din proprietatea comuna sau unui alt apartament sau spatiu, respectivul proprietar sau respectiva persoana are obligatia sa repare stricaciunile sau sa plateasca cheltuielile pentru lucrarile de reparatii.

Art. 18
In cazurile in care, in cladirile de locuinte, unul dintre proprietari sau chiriasi impiedica, cu buna-stiinta si sub orice forma, folosirea normala a cladirii de locuit, creand prejudicii celorlalti proprietari sau chiriasi, dupa caz, proprietarii sau reprezentantul legal al acestora pot solicita instantei sa hotarasca masurile pentru folosirea normala a cladirii, precum si plata daunelor

MULTUMESC!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uscatoria blocului - drepturi si obligatii simonasim simonasim Buna seara. Am o mare problema si nu pot sa ma descurc singura. Locuiesc int-un bloc cu 4 etaje care are o uscatorie care este folosita doar de 5 locatari din ... (vezi toată discuția)
Vecinii ma impiedica sa folosesc uscatoria dolosiv dolosiv Pana acum uscatoria nu a fost folosita decat de celelalte 2 familii de la parter (vecinii mei de palier), care nu au balcon. Am solicitat administratorului ... (vezi toată discuția)
Uscatoria unui bloc nu o pot folosi toti locatarii? daneza_eu daneza_eu uscatoria unui bloc nu o pot folosi toti locatarii? buna ziua. blocul in care locuiesc are uscatorie pentru care platim fiecare locatar. unde as putea sa ... (vezi toată discuția)