avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 980 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Obligativitatea primirii in locuinta a unui TOLERAT ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Obligativitatea primirii in locuinta a unui TOLERAT evacuat prin Ordin de Protectie

Va rog sa ma indrumati ce pasi legali exista - pana in clipa de fata am primit raspunsuri ABSOLUT CONTRADICTORII atat de la avocati cat si de la lucratori ai politiei cat si de la angajati ai Directiei de evidenta a persoanelor. Chiar nu stiu incotro sa ma indrept pentru a sti concret ce am de facut.
Situatia este urmatoarea :
Sunt sau nu sunt obligata sa reprimesc in locuinta mea (unde sunt legal unicul proprietar) pe fostul concubin dupa ce expira cele 6 luni ale Ordinului de protectie pe care l-am obtinut prin decizia instantei dupa ce acesta m-a agresat fizic?

In urma cu 3 ani, i-am facut acestuia , la politie, buletinul pe adresa locuintei mele proprietate personala..
In urma unei agresiuni fizice , am depus plangere penala la sectia de politie de pe raza domiciliului meu, apoi am depus actiune in instanta pentru obtinerea Ordinului de protectie. Acest ordina fost emis . Astfel , In hotarare , instanta formuleaza : "Emite urmatorul Ordin de protectie prin care, cu caracter provizoriu, pe durata de 6 luni de la data emiterii prezentului ordin dispune evacuarea temporara a paratului agresor din locuinta situata la adresa de domiciliu...."

Intrebare : EU CE MA FAC - Dupa expirarea acestui ordin, respectiv dupa 4 mai 2016 , daca aceasta persoana vrea sa revina la adresa din buletin, respectiv in locuinta mea asupra careia nu are nici un drept asupra niciunui bun si unde nu mai detine nici un lucru personal - dar avand in continuare cartea de identitate pe adresa mea, SUNT OBLIGATA SA IL PRIMESC? Politia locala spune ca DA !
Este legal, corect? Are respectiva persoana vreun drept de a locui sau chiar numai de a forta accesul in locuinta asupra careia nu are nici un drept legal ??

Cum , prin ce cale pot solutiona aceasta situatie ca sa nu fiu pusa in postura de a fi obligata sa il primesc sau, daca patrunde in locuinta - unde am schimbat incuietorile - sa nu pateasca nimic si sa nu il mai pot evacua ? Chiar imi este frica de repercursiuni. Chiar nu vreau sa mai fiu pus in postura de victima !
CE AM DE FACUT DPDV LEGAL ????

Multumesc anticipat de raspuns.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 15:59, 24 Februarie 2016
Pana in luna mai dvs. puteti obtine evacuarea concubinului prin hot. judecatoreasca. Aveti toate motivele intemeiate.
Aveți nevoie de o hotărâre prin care sa obțineți evacuarea lui, asta ca sa fie lucrurile clare. puteți în aceeași cerere sa cereți sa îl oblige sa își schimbe cartea de identitate cu adresa de domiciliu la care locuiește.


În momentul asta a fost evacuat provizoriu, el teoretic se poate întoarce, însă nici nu exista cineva sa va oblige sa îl primiți.
Omul se poate adresa instantei pt a cere reintegrarea în spațiu. Exista șanse și sa i se accepte, mici, dar exista. Sau va prinde plecata de acasă și forțează usa..omul are domiciliul acolo, i-a expirat și ordinul..deci poate sa facă asta. poate fi distrugere sau poate nu, omului nefunctionandu-i cheia..
Multumesc frumos.
Cineva mi-a spus despre faptul ca pot depune la Biroul de evidenta a persoanelor de care apartin cu adresa, o notificaresau declaratie prin care imi retrag acordul de luare in spatiu pe care l-am semnat in momentul in care am facut mutatia in buletin pe adresa imobilului meu - asupra caruia am drept deplin fiind unic proprietar.
Astfel, persoana tolerata , prin aceasta declaratie a mea depusa la acest Birou de evidenta a persoanelor, nu intra automat in ilegalitate ? Nu il poate obliga nimeni sa faca modificarea de adresa?
Cine v-a îndrumat, a făcut-o greșit, nu e mare lucru sa mergeți la evidenta persoanelor de care aparțineti ca sa va informați.
Iar de obligat nu il pot obliga sa își schimbe, amenda e f mica. De anulat nu i se anulează cartea pt ca nu e obținută ilegal..
Cu buletinul nu cred ca veti rezolva ceva. Puteți cere în instanță sa fie obligat, poate sa cereți și o suma pe zi de întârziere, dar nu stiu daca veți reuși, însă nu va costa sa încercați ca tot aveți un capat de cerere cu evacuarea.
Puteți alege și sa nu faceți nimic, nu îl primiți în casa și asta e., dacă cere reintegrarea, va puteti apara atunci.
Poate omul nici nu vine acolo.
Mai exista riscul ca inainte sa ii expire lui ordinul sa nimic nu aveți succes cu cererea de evacuare ca omul e deja evacuat și sa fiți nevoita sa așteptați sa vedeți dacă aveți pe cine evacua.
Puteți sa nu aduceți vb despre evacuarea cu ocazia ordinului, dar omul poate spune el ca e evacuat și nu are de gând sa se întoarcă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intimidare si amenintare cu moartea IRISL IRISL Buna ziua, In cazul unui concubinaj ce dureaza de 17 ani : - ce cale legala ar exista pentru: a) evacuarea concubinului din apartamentul proprietate ... (vezi toată discuția)
Schimbare buletin!! Eu68 Eu68 Sunt intr o rel.de concubinaj de 10ani iar concubinul nu din acelasi judet cu mine si in momentul in care ne am mutat impreuna la mine i am facut si buletin cu ... (vezi toată discuția)
Evacuare din locuinta a unei persoane fara domiciliu stabil la adresa mr2005 mr2005 Buna ziua, casa in care locuieste mama mea este proprietatea ei si a tatalui care este decedat.Din pacate nu am reusit sa facem succesiunea in urma decesului ... (vezi toată discuția)