Va solicit sfaturile si totodata ajutorul pe o speta legata de legislatia muncii/ajutoare sociale.
In urma cu 4 ani am fost victima unei altercatii in urma careia, am suportat doua interventii chirurgicale de reconstructie maxilo-faciala.
Mai exact la ora actuala fruntea-mi este reconstruita cu ajutorul a doua placi de titan, plasa si peste 25 de suruburi.
La vremea respectiva procurorul de caz s-a pronuntat "NUP" dar acesta este un alt aspect pe care il voi descrie separat in alta categorie de dicutii.
Avand afectiuni la lobul frontal si suferind pana la momentul actual doua operatii, urmand ca in timpul verii sa fiu supus unei a 3 a interventii, va rog respectuos sa ma ghidati si pe mine
in toate demersurile legale pe care le am de facut.Doresc sa stiu daca ma pot incadra si daca pot beneficia de scutiri de taxe si impozite si/sau alte beneficii pe care administratia locala nu are transparenta
necesara pentru a le aduce la cunostinta si a le explica eventualilor beneficiari...
Va rog, daca gasiti timpul necesar, sa-mi explicati pasii pe care ii am de facut si totodata actele necesare de care voi avea nevoie.
Va multumesc din suflet si apreciez munca si timpul d-voastra acordat acestei comunitati.
Lipsa de informatii si rigiditatea autoritatilor in diseminarea informatiilor fac aproape imposibila informarea corecta a cetatenilor asupra drepturilor de care pot beneficia.
Va cer sfatul si ajutorul intr-o posibilia viitoare speta.
Detin o parcela de 2500mp.
Pe o suprafata mult mai mare (care o cuprinde si pe a mea) se foreaza cu sonde dupa petrol.
Eu ca proprietar pot beneficia de ceva redevente sau alte forme de remunerare?
Orice informatie ar fi utila.Google-ul nu m-a ajutat iar jurista de la primarie...s-a eschivat in a raspunde.
Va multumesc pt. sfaturi si sustinere. Va rog sa imi spuneti totodata care ar fi pasii corecti:
1. Sa contest decizia procurorului de caz la prim-procuror (unde am 20 de zile de la data comunicarii).
2. Sa ma adresez DNA cu o plagere impotriva procurorului de caz sau impotriva celor care au facut ancheta? Ma gandesc deasemenea ca eu am continuat covalescenta si am facut investigatii medicale la Polisano - Sibiu si dupa trecerea celor 55-60 de zile mentionate in actul medico-legal. Si pot demonstra asta cu un complet tomograf efectuat la o data anterioara.Deci, as putea sa ma adresez si impotriva medicului legist?
La momentul actual nu pot aduce dovezi despre niciunul dintre cei mentionati ca au primit mita.Deci sa fac o plangere in care ce as putea cere?
3. Sa fac o plangere impotriva politistului de caz pentru tergiversarea anchetei?
Va rog daca mai sunt alte cai de atac sa ma ajutati cu ceva info si daca se poate sa ma lamuriti in privinta cererii catre DNA.
Ma numesc Cata B. si ma adresez d-voastra in speranta unor sfaturi si indrumari utile.
In urma cu un an, am fost victima unei agresiuni in fata unui PUB.In urma acestei agresiuni am fost transportat de urgenta la spitalul judetean Sibiu unde am fost internat timp de o luna si jumatate si am suferit o interventie chirurgicala in urma careia mi-au fost implantate 25 de suruburi de titan, 2 placi si o plasa titan in zona fruntii si in zona piramidei nazale. La externare am fost la politia din municipiul de domiciliu si am inregistrat la comandamentul politiei o plangere penala.In aceasta plangere am mentionat ca nu cunosc agresorii (fiind lovit intial in zona cefei), am amintit persoanele cu care am interactionat in seara respectiva si am subliniat faptul ca doresc incunostiintarea subsemnatului inaintea efectuarii oricarui act de procedura in prezentul dosar.Totodata m-am constituit parte civila.De aici a inceput calvarul.
- La eliberarea certificatului medical am constatat ca mi s-au acrodat doar "55-60" de ingrijire medicala, desii la expirarea acestui termen eu inca faceam controale si analize medicala postoperatorii pentru evaluarea recuperarii, recuperare care a durat peste 7 luni de zile
-Politistul de caz in tot rastimpul acesta a fost intai in concediul de odihna, apoi in medical, apoi mutat pentru o perioada ca sef de post intr-o comuna limitrofa.Devenind de negasit, iar eu fiind mereu intors din drum de catre colegii sau cu mesajul ca voi fi contactat.
Dupa numeroase drumuri la politie am reusit sa il contactez pe acesta in toamna.El spunandu-mi ca dosarul este in lucru.
In tot acest timp NU am primit nicio notificare din partea politiei!
Politistul de caz mi-a spus la inceputul anului ca NU a audiat niciun martor.
Si acuma de cateva zile marea supriza am primit o ordonanta de la parchet din care citez:
"Din cuprinsul documentelor medico/legale intocmite in cauza coroborate cu audierea martorilor a reiesit faptul ca leziunile traumatice constatate pe corpul (meu) au fost produse prin precipitarea accidentala (mea), fara concursul altor persoane si nu (mi) s-au produs infirmitati sau alte invaliditati permanente.Pentru aceste motive, insusindu-ne argumentele organului de cercetare penala, in temeiul disp. art. 314 alin. 1 lit. a, art. 315 alin. 1 lit. b Cod procedura penala rap la art 16 lit. b Cod procedura penala, SE DISPUNE:
CLASAREA DOSARULUI de urmarire penala cu nr de mai sus privind savarsirea infractiunii de lovire sau alte violente, prev. de art. 193 alin. 2 Cod penal intrucat fapta nu este prevazuta de legea penala..."
Cu alte cuvinte m-am invartit intr-un picior si m-am ales cu 25 de suruburi de titan, 2 placi si o plasa.
Va rog din suflet sa ma indrumati daca domniile voastre considera ca mai am vre-o sansa de contestare.(Am primit decizia acum 10 zile.)Efectiv acest sistem ma impinge la ganduri ca dreptatea nu ti-o face nimeni...poate numai eu...in cazul meu.Sau voi alege sa traiesc cu gandul toate suruburile pe care le simt cand ma ating pe frunte si toate cicatricele sunt datorate faptului ca ... "m-am precipitat accidental " :)
Va multumesc din suflet.