avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 430 soluții astăzi
Forum Activitate calinnmes89

Activitate calinnmes89

Sub influenta unui personaj - acuzat de trafic de influenta si mita (spun pro curorii) am incheiat, ca sef al unei firme de stat, un contract cu un tert, in care am trecut ca si clauza, un avans de un sfert din valoarea contractului (suma mare). Eu pot fi acuzat de ceva?
Răspuns la discuția Bon fiscal
1. Ati putea sa-mi raspundeti si la prima intrebare (bon cantina). N-ar trebui sa primesc dovada platii bonului?
2. La a doua intrebare, daca am inteles corect raspunsul, ar trebui sa primesc bon fiscal si ceea ce cumpar sa fie evidentiat pe bon. Va multumesc.
Discuție Bon fiscal
Lucrez intr-o fabrica in care exista o cantina si un chiosc (separate) ce apartin acesteia. Am doua intrebari:
1. Cand mananc la cantina cumpar un bonulet (hartie cu stampila fabricii emisa de contabila de la cantina) pe care il dau cand primesc mancarea; nu am dovada platii (bon fiscal, chitanta etc.). Nu ar trebui sa primesc?
2. Cand merg la chiosc (tot al fabricii) primesc bon dar pe el nu scrie nicaieri ca e fiscal. Pe el scrie:Cantina, numele fabricii, CF R....., data, un numar, produse alimentare si suma (niciodata individualizate - desi se vand produse alimentare variate produse in cantina, dar si apa minerala, guma, cafea, dulciuri, iaurt, branzeturi, salamuri), iar jos un cod lung AZ...... Este acesta un bon fiscal?
Va multumesc,
CN