Buna seara,
Va rog sa ma ajutati cu o informatie pentru a ma lamuri in acest subiect:
La parintii mei la bloc s-a facut inventarierea Set-urilor pentru toti locatarii. Am primit de la Set initial 10.43 pentru o suprafata de 50 m2 un Set modificat de 15.48. Cum trebuie facuta calculatia in m2 pentru cei 15.48?
Va multumim.
Buna seara,
Suma de 389 lei am luat-o de pe decizie; așa este trecut.
Nu înțeleg de ce acești 5 ani de pensie grad II nu sunt luați in calcul din moment ce in perioada asta nu se putea cumula venitul salarial cu pensia. Cum ar mai fi putut sa facă anii necesari stagiului potențial? Apoi, legea spune ca perioada asimilata este considerată si perioada in care a beneficiat de pensie de invaliditate. Poate e ceva ce-mi scapă sau nu interpretez eu bine.
Mulțumesc mult pentru răspuns.
Am rezolvat cu cei de la ISTA. Au dat - dupa multe lupte pe care le-am castigat numai cu ajutorul raspunsurilor voastre - rezultatul final: identic cu cei de la termoficare. Va multumesc din suflet pentru raspunsuri.
Sarbatori cu bine.
Buna dimineata. Multumesc mult pentru raspuns.
Formula pe care ati prezentat-o este aceeasi pe care au folosit-o cei de la energie termica. Este exact acelasi calcul pentru cele 3 calorifere de aluminiu (in conformitate si cu documentele de la producator calorifere).
Ceea ce nu inteleg: de unde diferenta intre ei si ISTA? Ce formula au cei de la ISTA? N-ar trebui sa fie aceeasi formula?
Multumesc.
Buna ziua,
In luna august m-am mutat intr-un apartament cu 3 camere si am schimbat caloriferele. Dupa ce le-am schimbat m-au informat ca va trebui sa facem inventarierea caloriferelor caci ei asa au (au avut in urma cu ceva timp repartitoare, insa au renuntat la ele). Am luat specificatiile tehnice ale caloriferelor de la producator, le-am dus la Asociatie si am asteptat pana in luna octombrie sa vina cineva sa faca aceasta inventariere. Vazand ca nimeni nu vine (cu toate ca intrebam mereu), am mers la furnizorul de energie termica. Au venit si au masurat caloriferele, au luat specificatiile tehnice si au facut calculatia (9.72 mp / set). Cand am dus calculatia la Asociatie mi s-a spus ca nu e bine, ca doresc calculatie de la ISTA. Ma duc la ISTA cu aceleasi documente + calculul primit de la furnizorul de energie si solicit calculare SET. La 2 saptamani (la sfarsitul lunii noimbrie) primesc rezultat: 13.55mp/set.#-o Am solicitat dnei care a facut calculatia de la ISTA explicatii si-mi raspunde: ca diferenta este de la faptul ca nu a fost luat in considerare un calorifer, apoi ca nu stie de unde diferenta si ca a trimis documentele de la mine mai departe pentru a afla niste referinte (asta cand am tot solicitat formula de calcul).
Am marea rugaminte sa ma ajutati sa inteleg care este formula de calcul si de ce diferenta asta uriasa.:((
Mentionez ca apartamentul are SU 45 mp, am 3 calorifere de aluminiu de 10 elementi cu dimensiuni 670/800 si 115W/element si 2 calorifere portprosop, insa diferenta vine de la cele de aluminiu. Calculatia la cele portprosop este identica.
Multumesc mult.
Referitor la punctul 1 - eu sunt tot timpul plecat in deplasari si de acolo ore suplimentare sau bonus. Nu am idee daca a solicitat in cererea de chemare in judecata plata pensiei sub forma unui procent din venituri pentru ca am aflat de dosar la momentul cand a venit adresa la firma pentru eliberarea adeverintei.
Referitor la punctul 2 - consider ca adeverinta a fost solicitata tocmai pentru a se putea stabili o suma fixa si nu un procent.
referitor la punctul 5 - Din informatiile pe care le am, fosta sotie are un job de unde primeste un salariu echivalent cu pensia pe care trebuie s-o dau eu fetitelor (aproximativ 1.000 lei la salariul net fara bonus sau prime). Am intrebat ce se poate face in cazul in care refuza plata in natura pentru ca i-am lasat un numar de telefon la care ma poate contacta oricand pentru orice problema legata de fetite si nu a facut-o niciodata, iar ori de cate ori am sunat-o sa intreb daca are nevoie de ceva pentru fetite, mi-a raspuns "n-au nevoie de nimic".
Ceea ce v-am scris referitor la "cuantumul de 33% din venitul net realizat" apare pe certificatul solicitat la Judecatorie (minuta din timpul sedintei); momentan nu am primit hotararea. Se poate ca atunci cand va fi redactata Hotararea sa apara, de fapt, o suma fixa sau va trebui sa fac Apel?
Multumesc.
Buna ziua,
Sunt tatal a 2 fetite - una de 12 ani si una de 8 ani. Am divortat in 2009, iar in sentinta de atunci nu s-a stabilit niciun program de vizita, dar nici nu mi s-a permis sa vad copiii. Pe atunci nu exista notiunea de custodie comuna. Acum, fosta sotie a aflat ca am un alt job, mult mai bine platit si a intentat proces de majorare a pensiei. Instanta a decis ca sunt obligat la plata a 33% din "venitul net realizat", cate 16.5% pentru fiecare minora pana la majorat.
Intrebare:
1. "Venitul net realizat" este considerat venitul net ce rezulta din salariul de incadrare sau este considerat cel care cuprinde bonus, prime, comisioane (baza legala)?
2. Se poate solicita ca acest cuantum sa fie transformat efectiv intr-o suma? (s-a depus la dosar adeverinta cu venitul)
3. Se poate cere "custodia comuna"?
4. Se poate cere plata pensiei in natura?
5. Daca fosta sotie considera ca nu are nevoie de plata pentru excursiile fetelor, rechizitelor, pentru asigurare medicala etc., cum se poate proceda?
Astept cu interes raspunsul dvs.
Multumesc mult.