avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1181 soluții astăzi
Forum Activitate dst1234

Activitate dst1234



CHKa a scris:

Eu nu sunt jurist , dar nu vad de ce banca ar fi responsabila de eventualul dvs. prejudiciu , ca nu ea vi l-a creat , ea doar a acceptat sa va dea cu imprumut o suma de bani . Daca dvs. ii “ bagati degetul in ochi “ aducandu-i la cunostinta ca bunul cu care veti garanta imprumutul are probleme , cred ca ceea ce ati putea obtine nu ar fi decat ca va va refuza creditul . La fel ar putea fi si la Fondul de garantare . Am fost oarecum intr-o situatie similara , cu cativa ani ( vreo 3 - 4 ) in urma , avand de vanzare apartamentul altcuiva , cu procura . La fel , cumparatorul meu a solicitat unei banci credit , dar nu prin Prima casa , nici Noua casa , ci ipotecar . Iar EU , vanzator , a trebuit sa contactez un topograf autorizat care mi-a actualizat releveul ( 180 lei ) , si la o firma de arhitectura care mi-a emis un document ce arata ca peretele demolat nu era de rezistenta , iar demolarea lui nu a afectat constructia ( 400 lei ) . Deci , nu e o avere ... In mod normal , vanzatorul ar trebui sa-si puna in ordine documentele , nu dvs. , cumparatorul . PS . Daca i-ati fi atras atentia evaluatorului ca sunt nereguli ( atunci cand a vizionat apartamentul ) , ce credeti ca ati fi obtinut ? banca v-ar fi refuzat cererea de imprumut , si cam atat ...


Da, e corect punctul de vedere. Doar ca nu mi se pare corect sa se treaca cu vederea legislatia atunci cand si banca are evident de castigat la aprobarea unui astfel de credit.
Eu daca as face modificari apartamentului fara aprobare (nu fostul proprietar), as risca sa iau amenda si sa fiu fortat sa aduc toate documentele in legalitate.
De aici si problema mea cu aprobarea bancii. Creditul a fost deja aprobat, dupa cum am zis, dar acum ca am aflat ca treaba asta imi poate crea probleme, sincer as fi preferat ca banca sa fi refuzat aprobarea, din moment ce nu toate actele sunt in regula.
O sa vad ce pot sa fac in continuare, multumesc pentru raspuns!
Buna seara! Am o nelamurire legata de un credit luat prin programul Noua Casa care mi-a fost aprobat, evaluatorul din partea bancii aproband vanzarea imobilului.
Problema esta ca fosta proprietara a facut 2 modificari care nu se regasesc in releveul/schita apartamentului.
Spun “problema” pentru ca dupa ce am vorbit cu cineva din domeniu am aflat ca asta nu e in regula, chiar daca mi-a fost aprobat asa din partea bancii (modificarile fiind trecute cu vederea, din ce stiu aceste vanzari sunt de obicei refuzate, cand au fost facute modificari fara aprobare).
In momentul aprobarii, evaluatorul a fost la imobil doar cu agentul imobiliar (fara sa fiu si eu prezent), eu primind in final doar aprobarea din partea evaluatorului.
Mie aceasta decizie a evaluatorului (si implicit a bancii) imi va face mai mult rau decat bine in viitorul apropiat, cand o sa vreau sa vand imobilul.
Primul gand al meu acum este ca as vrea sa actualizez releveul, sa arate exact ca in realitate – dar pentru asta trebuie sa chem pe cineva de la cadastru, sa faca masuratori noi, sa refaca schita etc.
Vreau sa contactez banca si sa le prezint problema, sa imi propuna o solutie, sau sa le cer sa imi acopere cheltuielile pentru actualizarea releveului (pentru ca nu e ceva ieftin de facut, pe langa timpul pierdut).
Daca banca o sa refuze orice fel de cooperare, ma gandesc sa contactez si pe cineva de la Fondul de Garantare si in cel mai rau caz sa fac reclamatie, pe motiv ca aceasta decizie imi aduce un prejudiciu – mai exact atunci cand voi vrea sa vand mai departe apartamentul, e posibil sa mi se refuze vanzarea lui, din cauza releveului care nu corespunde cu realitatea.
Ce parere aveti, imi puteti propune o solutie in acest caz?

Multumesc pentru eventualele raspunsuri!
tudorvaleriu a scris:

1. - Conform Legii 76/2002 (legea somajului) angajatorii sunt obligati sa comunice Agentiei de Somaj situatia locurilor de munca vacante.
- Daca nu o face va primi amenda contraventionala de la Agentia de Somaj.

2. Asadar Situatia locurilor de munca vacante" trebuie inaintata la Agentia de Somaj inainte de a incheia contractul individual de munca (CIM) cu dvs."

3. - Cred ca angajatorul dvs. v-a dat acea "Situatie... " sa o duceti dvs. la Agentia de Somaj in locul lui.
- Insa "Situatia... " trebuie completata, semnata si stampilata de angajator




Am inteles, ma gandeam ca asta se aplica doar daca ma angajam la ei prin intermediul ANOFM/Agentia de Somaj, de asta mi s-a parut putin ciudat. Va multumesc pentru raspuns
Buna ziua, recent am fost acceptat ca asistent vanzari in cadrul unei firme de telefonie, iar pentru semnarea contractului mi s-au cerut documentele "de baza" (cazierul si copii de pe cartea de identitate, de pe ultima diploma de studii si certificatul de nastere), dar mi s-a dat si o adeverinta de somaj (mai exact pe ea scrie "Anexa 1A: Situatia privind posturile de munca vacante"). Este prima oara cand mi se da acest document si am intrebat ce e cu el, pentru ca eu am gasit firma respectiva pe un site de recrutare, nu m-am angajat la ei prin intermediul agentiei pentru ocuparea fortei de munca. De la ultimul loc mi-am dat demisia si nu am beneficiat de somaj, nu vad legatura. La telefon mi s-a spus ca asa se procedeaza acum etc. nu mi s-a dat o explicatie clara. Daca ma poate ajuta cineva de aici, apreciez