CHKa a scris:
Eu nu sunt jurist , dar nu vad de ce banca ar fi responsabila de eventualul dvs. prejudiciu , ca nu ea vi l-a creat , ea doar a acceptat sa va dea cu imprumut o suma de bani . Daca dvs. ii “ bagati degetul in ochi “ aducandu-i la cunostinta ca bunul cu care veti garanta imprumutul are probleme , cred ca ceea ce ati putea obtine nu ar fi decat ca va va refuza creditul . La fel ar putea fi si la Fondul de garantare . Am fost oarecum intr-o situatie similara , cu cativa ani ( vreo 3 - 4 ) in urma , avand de vanzare apartamentul altcuiva , cu procura . La fel , cumparatorul meu a solicitat unei banci credit , dar nu prin Prima casa , nici Noua casa , ci ipotecar . Iar EU , vanzator , a trebuit sa contactez un topograf autorizat care mi-a actualizat releveul ( 180 lei ) , si la o firma de arhitectura care mi-a emis un document ce arata ca peretele demolat nu era de rezistenta , iar demolarea lui nu a afectat constructia ( 400 lei ) . Deci , nu e o avere ... In mod normal , vanzatorul ar trebui sa-si puna in ordine documentele , nu dvs. , cumparatorul . PS . Daca i-ati fi atras atentia evaluatorului ca sunt nereguli ( atunci cand a vizionat apartamentul ) , ce credeti ca ati fi obtinut ? banca v-ar fi refuzat cererea de imprumut , si cam atat ...
Da, e corect punctul de vedere. Doar ca nu mi se pare corect sa se treaca cu vederea legislatia atunci cand si banca are evident de castigat la aprobarea unui astfel de credit.
Eu daca as face modificari apartamentului fara aprobare (nu fostul proprietar), as risca sa iau amenda si sa fiu fortat sa aduc toate documentele in legalitate.
De aici si problema mea cu aprobarea bancii. Creditul a fost deja aprobat, dupa cum am zis, dar acum ca am aflat ca treaba asta imi poate crea probleme, sincer as fi preferat ca banca sa fi refuzat aprobarea, din moment ce nu toate actele sunt in regula.
O sa vad ce pot sa fac in continuare, multumesc pentru raspuns!