avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1747 soluții astăzi
Forum Activitate paduflori

Activitate paduflori

Buna seara. Am următoarea situatie: urmeaza sa angajez o persoană care revine în câmpul muncii din concediu se creștere copil. Pentru început, primele 3 luni, angajatul va avea contract pe perioada determinată. In aceste aceste condiții, primește suplimentul de inserție? Precizez ca revine în câmpul muncii cu 60 de zile mai devreme de încheierea concediului.
Eu am gasit aceasta informatie pe net din Legea 12/2015 pentru modificarea si completarea Legii nr. 53/2003 – Codul muncii. Lege nr. 12/2015 : La articolul 145, dupa alineatul (3) se introduc trei noi alineate, alineatele (4)-(6), cu urmatorul cuprins:
"(4) La stabilirea duratei concediului de odihna anual, perioadele de incapacitate temporara de munca si cele aferente concediului de maternitate, concediului de risc maternal si concediului pentru ingrijirea copilului bolnav se considera perioade de activitate prestata.
(5) In situatia in care incapacitatea temporara de munca sau concediul de maternitate, concediul de risc maternal ori concediul pentru ingrijirea copilului bolnav a survenit in timpul efectuarii concediului de odihna anual, acesta se intrerupe urmand ca salariatul sa efectueze restul zilelor de concediu dupa ce a incetat situatia de incapacitate temporara de munca, de maternitate, de risc maternal ori cea de ingrijire a copilului bolnav, iar cand nu este posibil urmeaza ca zilele neefectuate sa fie reprogramate.
(6) Salariatul are dreptul la concediu de odihna anual si in situatia in care incapacitatea temporara de munca se mentine, in conditiile legii, pe intreaga perioada a unui an calendaristic, angajatorul fiind obligat sa acorde concediul de odihna anual intr-o perioada de 18 luni incepand cu anul urmator celui in care acesta s-a aflat in concediu medical."
Buna ziua
Am urmatoarea situatie: din luna iulie 2013 sunt in concediu de crestere copil si mi au ramas neefectuate 20 de zile de concediu de odihna pe 2013 (din cauza ca am fost gresit informata de personalul de la resurse umane care mi a comunicat ca nu mi se pot acorda ptr ca din luna martie-mai 2013 am figurat cu concediul medical avand o sarcina cu risc de iminenta de avort si nu mai am dreptul co). In prezent mi am dat demisia de la fostul loc de munca si imi voi relua activitatea la o alta companie. Cum se procedeaza, calculeaza zilele de concediu de odhina pe care tb sa mi le plateasca? Noile reglementari ale codului muncii conform carora ccc este considerata activitate prestata la locul de munca si angajatul are dreptul la co se aplica si retroactiv? Am fost informata cum ca nr ul de zile de co se reduce atata timp cat eu sunt in ccc, dar cu cate zile se reduce?