Buna ziua,
Lucrez din luna iunie 2014 la un cabinet stomatologic, contractul l-am semnat in septembrie 2014! In contract data de salariu se face odata la sfarsitul lunii ( dar banii pe toata durata angajarii i-am luat cu avans si lichidare si eu si colega mea) Am uitat sa mentionez ca lucrez 4 ore/zi!La sfarsitul lunii martie anul curent pe 30 martie exact am intarziat la program 30 min angajatorul a sosit la 20 min dupa ce am ajuns eu si mi-a spus urmatoarele: Gata desfacem contractul de munca, vedem cati bani trebuie sa-ti dau pe zilele de concediu si gata pleci!Reactia mea a fost ok i-am spus bine!( Acum ce sa fac sincer sa ma rog sa nu ma dea afara? Pe bune asta nu niciodata).
Luni am fost la cabinet sa-mi iau banii ( lichidarea pe luna martie 16-30 Martie si banii pe zilele de concediu! Angajatorul mi-a pus o foaie necometata in fata in care era trecut articolul 55 b ( asa cred ca se numeste si este cel care incetarea contractului de munca se face cu acordul ambelor parti, asa stiu eu).
Eu i-am spus ca nu semnez nimic pana nu vad banii, asa e corect si fairplay fata de ambele partii ca trebuie sa fie toata lumea multumita nu?????Mi-a spus ca nu are sa-mi dea lichidarea pe martie pentru ca in contract scrie ca primim banii odata pe luna si ca banii pe zilele de concediu nu se poate sa-i primesc deoarece nu ii merge internetul si nu poate scoate nu stiu ce foaie! I-am spus ok daca nu se poate acum o sa vin in alta zi cand e totul pus la punct si terminam treaba! Va mai spun odata am fost data afara nu inteleg de ce trebuie sa semnez u contract de acord??? Si mi-a spus ironic cum ca lichidarea pe luna martie eu vreau sa o obtin ilegal de la angajator ca eu de fapt asta vreau si dupa ce ma injosit tot ironic imi spune daca iti dau banii acum imi semnezi actele?
Vreau sa va pun cateva intrebari in legatura cu concedierea mea:
1)Are voie angajatorul sa concedieze fara avertisment scris in prealabil si dupa sa faca concedierea?
2) Pana la urma trebuie sa primesc lichidarea pe luna martie?
3) Am fost concediata verbal este ok?
3) Pot fi concediata cu litera I deoarece nu am vrut sa semnez un contract de acord?
Ce sa fac din punct de vedere legal? Va multumesc!