avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 966 soluții astăzi
Forum Activitate cosereanu

Activitate cosereanu

Discuție Credite
Buna ziua.

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoare problema.

Prietena mea a avut un card de credit, acesta fiind folosit de sora ei care nu a mai dorit sa plateasca ratele lunare care trebuiau restituite conform instiintarilor de plata pe care le primea si, nici nu i-a spus prietenei mele ca nu mai vrea sa plateasca. Anul trecut prietena mea a primit prin posta de la executorul judecatoresc instiintare de oprire pe salariu pentru plata sumelor restante pentru cardul de credit care era pe numele ei, suma de plata a fost mica, putin peste 6000 lei, acesta fiind platita in decursul anului trecut prin ratele procentuale oprite din salariu conform hotararii judecatoresti.

Acum vine intrebarea la care doresc sa imi raspunda cineva care cunoaste legislatia privind persoanele care sunt inscrise in biroul de credit ca persoane executate silit pentru neplata unui credit.

Prietena mea poate sa ma gireze sa NE LUAM UN APARTAMENT, daca ea figureaza in biroul de credit ca persoana executata silit de catre un executor judecatoresc in urma unei hotarari judecatoresti?

Va multumesc!
Buna ziua,

Pentru plata pensiei alimentare/de intretinere, in cuantumul care este stabilit de legislatia in vigoare, aceasta este calculata din venitul lunar de baza - adica din venitul pe care o persoana o realizeaza din salariul de incadarare pentru 8 ore pe zi- sau din acesta plus orele suplimentare? Varianta a doua cu orele suplimentare nefiind constanta, adica difera orele suplimentare de la o luna la alta.

Va atasez un fragment dintr-un raspuns pe care l-am gasit pe [ link extern ]

In stabilirea cuantumului pensiei de intretinere pentru minori, instanta ii asigura minorului un venit lunar minim, asigurat de catre parintele caruia nu ii este incredintat.
Stabilirea cuantumului pensiei de intretinere va tine cont in principal de veniturile parintelui caruia nu ii este incredintat. De asemeni, se poate tine cont si de minorii dintr-o eventuala alta casatorie ulterioara sau minorii aflati in intretinrere in momentul curent.
Trebuie inteles inca de la inceput, de catre ambii parinti ca pensia de intretinere este un drept al copilului, nu al parintelui care il creste. In consecinta, acest drept nu este moral sa fie inclus in eventualele negocieri privind impartirea bunurilor din casatorie (partaj) sau alte tipuri de intelegeri.
La calcularea cuantumului pensiei de intretinere nu se iau in considerare decat veniturile obtinute, nu si cele intamplatoare, cum ar fi, de exemplu, cele pentru ore suplimentare, indemnizatiile de deplasare, de transferare, de concediere, salariile compensatorii pentru disponibilizare.

Multumesc!