avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Credite
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Credite

Buna ziua.

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoare problema.

Prietena mea a avut un card de credit, acesta fiind folosit de sora ei care nu a mai dorit sa plateasca ratele lunare care trebuiau restituite conform instiintarilor de plata pe care le primea si, nici nu i-a spus prietenei mele ca nu mai vrea sa plateasca. Anul trecut prietena mea a primit prin posta de la executorul judecatoresc instiintare de oprire pe salariu pentru plata sumelor restante pentru cardul de credit care era pe numele ei, suma de plata a fost mica, putin peste 6000 lei, acesta fiind platita in decursul anului trecut prin ratele procentuale oprite din salariu conform hotararii judecatoresti.

Acum vine intrebarea la care doresc sa imi raspunda cineva care cunoaste legislatia privind persoanele care sunt inscrise in biroul de credit ca persoane executate silit pentru neplata unui credit.

Prietena mea poate sa ma gireze sa NE LUAM UN APARTAMENT, daca ea figureaza in biroul de credit ca persoana executata silit de catre un executor judecatoresc in urma unei hotarari judecatoresti?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 22:26, 11 Aprilie 2015
Poate sa va gireze in masura in care banca accepta fideiusiunea din partea ei. In principiu se poate, dar depinde de la banca la banca.
De regula, bancile solicita codebitor, si nu girant la creditele de tip imobiliar sau Prima Casa.
Asta inseamna ca respectivul codebitor trebuie sa indeplineasca ACELEASI conditii de eligibilitate ca si aplicantul principal - inclusiv din punct de vedere al restantelor. Daca se merge doar ca si girant sau fidejusor (asta inseamna ca garanteaza pentru dumneavoastra), nu va ajuta deloc la valoarea creditului - ci doar ca si sustinere in fata aprobatorului, sa va aprobe mai usor creditul.

In atare conditii:
- sa gireze pt dvs (in calitate de girant sau fidejusor) - de principiu se poate, dar nu va ajuta;
- sa fie codebitor/coplatitor la credit impreuna cu dvs - sanse minime, cel putin in urmatorii 4 ani. Puteti incerca sa discutati cu banci (ex. Banca Transilvania, BRD...) ca sa se incerce o "derogare" de la conditiile standard. Dar nu va dau sanse.
Girant?
trandafir2 a scris:

Girant?


Fidejusor. Sau garant.
Garant da, girant nu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot garanta un imprumut daca am datorii ? Matheo25 Matheo25 Buna seara. Prietena mea are salar si lucreaza de 8 luni cu carte de munca la o firma. Vrem sa scoatem niste bani din banca si eu vreau sa girez cu casa (sunt ... (vezi toată discuția)
Mai multe credite ce depasesc salariu ionela-chirosca ionela-chirosca Ce poata sa faca o persoana in situatia cand a ajuns sa aiba la banci si la institutii nebancare mai multe credite care depasesc salariu?mentionez ca a ramas ... (vezi toată discuția)
Retragere girant bettyna bettyna Buna ziua , Am si eu o intrebare: o persoana care este girant la un credit se poate retrage si cum? Multumesc (vezi toată discuția)