avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 141 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... pot garanta un imprumut daca am datorii ?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

pot garanta un imprumut daca am datorii ?

Buna seara. Prietena mea are salar si lucreaza de 8 luni cu carte de munca la o firma. Vrem sa scoatem niste bani din banca si eu vreau sa girez cu casa (sunt proprietar al imobilului singur), doar ca eu am restante bancare. Credeti ca asta ar fi o problema la acordarea creditului? Suma pe care o dorim este 15.000 lei. Nu suntem casatoriti. Va multumesc tuturor pt orice mesaj.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 19:21, 19 Ianuarie 2012
In principiu banca ar trebui sa acorde creditul solicitat de catre prietena dvs. avand in vedere ca girati cu imobilul propietate.Dar depinde si de politica bancii respective.
Ultima modificare: Marți, 17 Ianuarie 2012
andymaurul, utilizator
La banca se va tine seama de un scoring pe care trebuie imprumutatul sa-l indeplineasca ''casa, masina, salar. etc'' (din moment ce veniti ca si girant e clar ca nu indeplineste criterile de acordare a creditului), iar pasul 2 va fii verificat in biroul de raportare a creditului daca apare cu restante, (ATENTIE dvs sunteti girant si eu ma refer la imprumutant).

Se poate sa va verifice si pe dvs, acuma depinde si la ce banca cereti creditul ptr ca au politici diferite, ca de ex bancile cu dobanzi mari acorda mai usor creditele, iar la polul opus sunt cele cu dobanda mica.

In concluzie,depinde de banca daca va verifica si pe dvs dupa modelul descris mai sus selectivi la dobanda mica si mai putini selectivi la dobanda mare, sauprobabil, se va mai cere si un al doilea girant ptr a vi se acorda imprumutul.

Bafta.
Ultima modificare: Marți, 17 Ianuarie 2012
Flavius1984, utilizator
@flavius1984

Prietena luia "Matheo" trebuie sa fie solicitantul creditului. Ea va semna contractul de credit singura pentru ca Domnul "Matheo" nu poate fi girant/codebitor/coplatitor, si el nu va semna nimic in fata bancii privind contractul de credit sau orice alt document in legatura cu aprobarea creditului (daca el este considerat "rau platnic" si prietena lui sa incadreaza conform normele bancii)

Singurul document care, domnul Matheu trebuie sa semneaz in fata notarului , va fi "contractul de ipoteca" in care el va garanta imobilul lui pentru creditul semnata de prietena lui.

Banciile, 95% , NU fac interogare la Biroul de Credit sau CRB in caz de persoane care ofera o garantie materiale pentru o alta persoane.
Ultima modificare: Miercuri, 18 Ianuarie 2012
Stefan021, utilizator
Multzumesc tuturor pt ajutor. Am fost la 3 banci si nu s-a rezolvat nimik. Peste tot imi spune ca are vechime putina. Dar, Banca a spus asha: poate scoate 5000 euro doar daca casa este trecuta pe prietena mea. Casa deocamdata am lasat-o pe mamamea (singurul proprietar ), dar oricand vreau pot face contract vanzare cumparare. Acum, ce e de facut daca voi face asha. Trec casa direct de pe mamamea pe prietena mea, si dupa ce mi se acorda creditul o trec pe mine tot prin vanzare cumparare. Ce pot face?
Ultima modificare: Joi, 19 Ianuarie 2012
gi-jane2, moderator
Ce puteti face ? Sa va lasati pagubas. Odata ca va costa in jur de 2000 de euro.. sa faceti transferurile astea, apoi ap ramane in proprietatea prietenei pana creditul va fi achitat, apoi poate ramane definitiv in proprietatea prietenei daca se supara, apoi daca nu plateste creditul, casa poate fi vanduta la licitatie.
Spuneti macar un motiv pt care merita sa faceti asa ceva


mama ar fi de acord sa riste sa ramana fara casa ?
Ultima modificare: Joi, 19 Ianuarie 2012
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Credite cosereanu cosereanu Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoare problema. Prietena mea a avut un card de credit, acesta fiind folosit de sora ei care nu a mai ... (vezi toată discuția)
Împrumutul ipotecar este obligatoriu să fie preluat de copii, în caz de deces al împrumutatului și coplătitorului? Silviu Gabriel Silviu Gabriel Buna ziua, as dori sa stiu daca la un împrumut ipotecar din anul 2002, in care titularul imobilului sunt părinții mei, in caz de deces imprumutul este ... (vezi toată discuția)
Credit de nevoi cu ipoteca vianora vianora AM luat un credit de nevoi cu ipoteca .Ipoteca a fos pusa pe unul din apartamentele mamei mele( ea fiind garant) in caz de neplata creditului din moive de ... (vezi toată discuția)