Doar cu acordul bancii si doar daca :
1. pentru diferenta de rambursat din credit, garantiile ramase urmare a retragerii girantului, sunt considerate suficiente de catre banca;
2. daca aduceti un alt girant in locul dumneavoastra.
Cu acordul bancii, in orice conditii este posibila modificarea contractului de credit in sensul renuntarii la garantia personala a fidejusorului.
In practica, o astfel de modificare nu se face decat foarte greu, si in principiu fie se va modifica si tipul creditului - de exemplu printr-o refinantare cu un credit cu garantie imobiliara - fie i se va propune creditorului un alt girant care sa va inlocuiasca in contract, si care sa indeplineasca toate conditiile de bonitate impuse de normele bancii - venituri, istoric in Biroul de Credit etc.
Daca se instiinteaza banca in scris prin posta ca numele, inclusiv semnatura unuia dintre giranti s-a schimbat in urma unei hotarari judecatoresti de divort, are vre-un impact? Multumesc!
Credite
cosereanu
Buna ziua.
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoare problema.
Prietena mea a avut un card de credit, acesta fiind folosit de sora ei care nu a mai ... (vezi toată discuția)
Girant
david ioan
daca sunt girant la cineva care a scos o anumita suma de bani din banca si nu mai doresc sa-l mai girez ma pot retrage,si cum o pot face? (vezi toată discuția)
Girant
ella2010
acum cinci ani am girat pe cineva la o banca . nu am proprietati pe numele meu sunt pensionara ce se intimpla daca persoana nu-si achita creditul? se ... (vezi toată discuția)