avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... retragere girant
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

retragere girant

Buna ziua ,
Am si eu o intrebare: o persoana care este girant la un credit se poate retrage si cum?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Catalin Baron , utilizator 20:23, 28 Februarie 2010
Doar cu acordul bancii si doar daca :
1. pentru diferenta de rambursat din credit, garantiile ramase urmare a retragerii girantului, sunt considerate suficiente de catre banca;
2. daca aduceti un alt girant in locul dumneavoastra.
Doar prin acordul bancii.Trebuie sa fie intrunite niste conditii.
Cu acordul bancii, in orice conditii este posibila modificarea contractului de credit in sensul renuntarii la garantia personala a fidejusorului.
In practica, o astfel de modificare nu se face decat foarte greu, si in principiu fie se va modifica si tipul creditului - de exemplu printr-o refinantare cu un credit cu garantie imobiliara - fie i se va propune creditorului un alt girant care sa va inlocuiasca in contract, si care sa indeplineasca toate conditiile de bonitate impuse de normele bancii - venituri, istoric in Biroul de Credit etc.
Daca se instiinteaza banca in scris prin posta ca numele, inclusiv semnatura unuia dintre giranti s-a schimbat in urma unei hotarari judecatoresti de divort, are vre-un impact? Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credite cosereanu cosereanu Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoare problema. Prietena mea a avut un card de credit, acesta fiind folosit de sora ei care nu a mai ... (vezi toată discuția)
Girant david ioan david ioan daca sunt girant la cineva care a scos o anumita suma de bani din banca si nu mai doresc sa-l mai girez ma pot retrage,si cum o pot face? (vezi toată discuția)
Girant ella2010 ella2010 acum cinci ani am girat pe cineva la o banca . nu am proprietati pe numele meu sunt pensionara ce se intimpla daca persoana nu-si achita creditul? se ... (vezi toată discuția)