avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... girant
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

girant

daca sunt girant la cineva care a scos o anumita suma de bani din banca si nu mai doresc sa-l mai girez ma pot retrage,si cum o pot face?
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 13:00, 5 Aprilie 2010
Mergeti la banca la care s-a facut imprumutul si vedeti care sunt conditiile de modificare a contractului de imprumut cu privire la giranti.
Ar fi o solutie sa cereti titularului de contract, cel pe care l-ati girat, sa-si gaseasca pe altcineva care sa va inlocuiasca pe dvoastra. Numai asa banca va poate 'dezlega' de obligatie. Girantul trebuie sa indeplineasca cel putin conditiile pe care le-ati indeplinit dvoastra.
Atunci cand ati girat ati semnat un contract cu banca care i-a acordat acel imprumut persoanei pentru care ati girat. Fara acordul bancii nu veti putea renunta la gir! Iar pentru a putea obtine acel acord , persoana care a luat imprumutul va trebui sa gaseasca un alt girant care sa indeplineasca conditiile impuse de catre banca!
Succes!
:luck:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Girant la banca adiiusti adiiusti Buna ziua, Am girat pe cineva la o banca sau cooperativa de credit si mereu intarzie cu plata. Cei de la banca ma suna acasa ca voi plati alaturi de ceilalti ... (vezi toată discuția)
Problema girant Madalina.puc Madalina.puc Buna ziua. Am si eu nevoie de un sfat. Tocmai am girat pe cineva pentru un imprumut si la cateva zile am aflat ca as putea contracta un credit insa acum suma ... (vezi toată discuția)
Girant bun de plata AnisoaraMoldoveanu AnisoaraMoldoveanu Am girat pe sotul unei amice pentru un imprumut de 20000 RON la un CAR. Suntem 5 giranti, dar nu ne cunoestem intre noi. Dupa 6 luni el nu a mai platit, ... (vezi toată discuția)