avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... mai multe credite ce depasesc salariu
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

mai multe credite ce depasesc salariu

Ce poata sa faca o persoana in situatia cand a ajuns sa aiba la banci si la institutii nebancare mai multe credite care depasesc salariu?mentionez ca a ramas in urma cu platile si s-au adaugat penalitati,e sunat zilnic sa plateasca nu are de unde dar nici nu vor o refinantare pentru ca e in biroul de credit.e vorba de prietenul mea care a ajuns in spital cu depresie.ce se poate face?
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 22:27, 4 Martie 2011
are bunuri in proprietate?
dar cum de s-a ajuns aici...de regula...rata nu trebuie sa depaseasca un anumit procent din salariu...si cat de in urma a ramas de s-au calculat atatea penalitati?
daca are bunuri, pot fi executate silit, astfel are interes sa plateasca, poate il ajuta parintii, alte rude.
daca nu are bunuri in proprietate, in cazul unei executari silite, ii poate pune poprire pe 1/3 din salariu, daca are
bunuri are doar televizor,frigider..cumparate pe numele lui,sta cu mama lui care e pensionara.ar putea pierde mama lui apartementul?(locuinta e pe numele mamei) e bugetar din vara i s-a redus salariu si acum e in concediu medical.sunt credite si de acum4-5 ani si care pe factura aveau doar minimum de plata(si a facut greseala sa plateasca doar acea suma plus ca daca intarzie e stabilita o suma destul de mare)si mai are CAR care se pare nu au cerut prea multe acte.
Nu se pot executa silit bunurile altei persoane decat daca acea persoana este fidejusor ( a girat creditul respectiv).
Daca nu e girant, mama poate sa stea linistita.

Pentru moment o sa i se popreasca salariul. In rest, nu cred ca se apuca vreun executor judecatoresc sa ii vanda frigiderul, dar cine stie...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Girare credit bancar 83tzutzu 83tzutzu Buna ziua, am o nelamurire si v-as ruga sa ma ajutati intr-o problema legata de un credit bancar. Problema sta in felul urmator: o persoana a girat (cu ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu Rares 123456 Rares 123456 Bună ziua, În urmă cu câteva luni am fost girant la cineva într-un contract CAR. Ideea e ca persoana respectivă nu și-a onorat obligațiile de ... (vezi toată discuția)
Sunt casatorita legal cu sotul meu, si situatia sta ... Laura_89 Laura_89 Buna seara Sunt casatorita legal cu sotul meu, si situatia sta in felul urmator: Sotul are 2 credite facutr inaintea casatoriei la care nu am fost girant ... (vezi toată discuția)