buna ziua!
dupa divort tatal a fost obligat la plata unei pensii de 1/4 din salariu minimu pe economie, dar el trimite 100 de ron,198,200.
in actul de divort nu specifica 1/4 din salariul tatalui iar el nu vrea sa inteleaga.
ce este de facut si cat ar trebui el sa-mi dea?
pentru ca nu putem ajunge la o intelegere si mai rau copilul de fiecare data cand este luat la el vine plangand si spune ca tati imi baga prostii in cap si ca eu sunt o mama nebuna. si de fiecare data trebuie sa stau fetitei sa-i explic si sa o fac sa inteleaga. si cel mai important este ca de cand i s-a dat acest drept tatalui comportamentul fetitei s-a schimbat drastic si nu in bine. cand avea drept de vizita in prezenta mea era totul bine.
dar eu ca mama trebuie sa am rabdare si sa accept situatia si hotararea data de instanta.
adica indiferent ca are dreptul lui de vizita si se nimereste de craciun el are dreptul o zi de craciun si restul la mine. asta este problema ca nu ma pot intelege cu el si trebuie sa ajung la politie si cea din cernavoda nu isi da asa mult silinta
am si eu o intrebare...de craciun pica fetita la tatal ei dar este si dreptul lui de vizita si in hotararea judecatoreasca spune ca are doar o zi de craciun si de paste. ce fac?
Am si eu o intrebare... eu sunt gravida si trebuie sa nasc dar traim in concubinaj si nu vrem ca dupa nasterea copilului sa ne casatorim. automat copilul va avea doua nume de familie pe certificat dar specific ca tatal doreste sa-l recunoasca. intrebarea mea este,daca noi pe ste 5 ani vrem sa bagam actele noi putem sa schimbam numele de familie al mamei pe numele tatalui copilului pe certificatu de nastere?
Multumesc frumos de raspuns, deci nu este o problema cand voi naste sa las fetita in grija concubinului. imi este ca in perioada aceea sa nu fie si dreptul lui de vizita iar eu tocmai atunci sa fiu in spital. daca vede ca fetita este data tatalui de catre concubin din nou se va duce la politie si din nou voi fi trasa la raspundere si credeti-ma ca nu vreau sa imi pierd fetita pentru niste idiotenii.
si mai am o problema...eu trebuie sa nasc in august iar familia mea nu este in tara decat concubinul meu. problema este ca daca las copilul la concubin oare este o problema? in hotararea judecatoreasca specifica ca trebuie adusa la domiciliul mamei. de 2 ani nu se plictiseste si sincer trebuie sa gasesc o solutie prin care sa-l linistesc. oricum e greu de aratat mai ales ca a reusit sa pacaleasca instanta din medgidia si constanta cu faptul ca este un tata bun. dar va creste fetita mare si isi va da seama ce face tatal ei. eu cred ca nu am gresit cu absolut nimic prin faptul ca logodnicul meu se implica armonios in cresterea si educarea fetitei. ce parere aveti?
ca sa arata politiei probabil ca o ia de la domiciliul mamei si cand o aduce si in legatura cu plangere penala , politia din oras ma trage tot pe mine la raspundere si zice ca trebuie sa imi angajez avocat. si mai nou ieri a fost la tatal ei de paste si l-am intrebat cand imi aduce fata iar tatal ei a zis ca nu stie cand ptr ca nu are o ora anume pe hotararea judecatoreasca.am tacut din gura si mi-am vazut de treburile mele iar seara m-am dus sa fac un dush cand la 5-10 minute a sunat la interfon.i-am spus logodnicului meu sa deschida el si sa primeasca fetita in casa. zis si facut a primit fetita iar la 15 minute primesc telefon ca mi s-a facut dosar penal ca de ce nu am fost eu la usa si a fost logodnicul care sta cu noi si pregizez ca minora si logodnicul au o relatie extrem de frumoasa.
am cateva intrebari fara raspuns.
Am fost casatorita din care a rezultat o fetita care acum are aproape 3 ani.
Dupa divort Judecatoria Medgidia a decis custodie comuna dar domiciliul minorei sa ramana la mama si obligarea tatalui la o pensie de ¼ din minimul pe economie de la 1.01.2014 si pana la majoratul fetitei.
Precizez ca tatal minorei a trimis pana in present pe 8.04.2014 , 29.04.2014 ,3.07.2014 ,4.08.2014 ,21.08.2014 ,24.11.2014 , 19.11.2014 ,17.11.2014 si 16 incluziv 24.12.2014 a cate 100 si 200 ron.
Mai nou fetita este dusa din doua in doua saptamani la politie impreuna cu tatal si bunica paterna iar fata imi tot plange ca nu mai vrea la politie eu nestiind pana la data de 13.04.2015 ca fetita este dusa la sectie.
Cum il pot face sa plateasca pensia alimentara care este dreptul copilului si mai vreau sa adaug inca ceva. Pe langa ca nu plateste pensie alimentara el nu se ocupa deloc de minora insemnand hainute , mancare, medicamente daca fetita este racita , nu suna sa se intereseze de ea,acoperind eu toate costurile minorei.
Politia Cernavoda de unde am eu domiciliul nu face nimic in legatura cu aceasta problema si daca deschid actiunea judecatoreasca , instanta nu il poate decade asa usor din drepturile parintesti.
Eu mentionez ca mi-am refacut viata din care va rezulta un copil si nu am timp sa ma duc prin politie si judecata de cate ori are el chef.
Ce pot face si daca ma puteti ajuta sa rezolv o data pentru totdeauna si sa pot creste copii linistita si fara sa imi mai duca fetita prin politie.
Multumesc Anticipat !