avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna Ziua - neplata pensie de intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna Ziua - neplata pensie de intretinere

am cateva intrebari fara raspuns.
Am fost casatorita din care a rezultat o fetita care acum are aproape 3 ani.
Dupa divort Judecatoria Medgidia a decis custodie comuna dar domiciliul minorei sa ramana la mama si obligarea tatalui la o pensie de ¼ din minimul pe economie de la 1.01.2014 si pana la majoratul fetitei.
Precizez ca tatal minorei a trimis pana in present pe 8.04.2014 , 29.04.2014 ,3.07.2014 ,4.08.2014 ,21.08.2014 ,24.11.2014 , 19.11.2014 ,17.11.2014 si 16 incluziv 24.12.2014 a cate 100 si 200 ron.
Mai nou fetita este dusa din doua in doua saptamani la politie impreuna cu tatal si bunica paterna iar fata imi tot plange ca nu mai vrea la politie eu nestiind pana la data de 13.04.2015 ca fetita este dusa la sectie.
Cum il pot face sa plateasca pensia alimentara care este dreptul copilului si mai vreau sa adaug inca ceva. Pe langa ca nu plateste pensie alimentara el nu se ocupa deloc de minora insemnand hainute , mancare, medicamente daca fetita este racita , nu suna sa se intereseze de ea,acoperind eu toate costurile minorei.
Politia Cernavoda de unde am eu domiciliul nu face nimic in legatura cu aceasta problema si daca deschid actiunea judecatoreasca , instanta nu il poate decade asa usor din drepturile parintesti.
Eu mentionez ca mi-am refacut viata din care va rezulta un copil si nu am timp sa ma duc prin politie si judecata de cate ori are el chef.
Ce pot face si daca ma puteti ajuta sa rezolv o data pentru totdeauna si sa pot creste copii linistita si fara sa imi mai duca fetita prin politie.

Multumesc Anticipat !
Cel mai recent răspuns: irinelantonel , utilizator 13:09, 29 Aprilie 2015
Care sunt mnotivele pentru care fetita este dusa la Politie din doua in doua saptamani? Solicitati, in scris, ajutorul Protectiei Copilului pentru abuz asupra copilului (DGASPC din judetul de care apartine localitatea de domiciliu).
Pentru neplata pensiei copilului, cu rea credinta, timp de 3 luni, puteti face plangere penala la Politie.
ca sa arata politiei probabil ca o ia de la domiciliul mamei si cand o aduce si in legatura cu plangere penala , politia din oras ma trage tot pe mine la raspundere si zice ca trebuie sa imi angajez avocat. si mai nou ieri a fost la tatal ei de paste si l-am intrebat cand imi aduce fata iar tatal ei a zis ca nu stie cand ptr ca nu are o ora anume pe hotararea judecatoreasca.am tacut din gura si mi-am vazut de treburile mele iar seara m-am dus sa fac un dush cand la 5-10 minute a sunat la interfon.i-am spus logodnicului meu sa deschida el si sa primeasca fetita in casa. zis si facut a primit fetita iar la 15 minute primesc telefon ca mi s-a facut dosar penal ca de ce nu am fost eu la usa si a fost logodnicul care sta cu noi si pregizez ca minora si logodnicul au o relatie extrem de frumoasa.
Ultima modificare: Marți, 14 Aprilie 2015
irinelantonel, utilizator
Vi s-a facut dosar penal fiindca a deschis altcineva usa, sa primeasca copilul? Ma indoiesc ca Politia deschide dosar penal pentru orice gogorita a unui psihopat. Din ce povestiti, scopul lui este sa va sicaneze cu prevederile hotararii referitoare la programul de vizita. Aratati-i ca nu va deranjeaza, fiti indiferenta si se va plicitisi sa continue asa, cat timp nu obtine satisfactia asteptata.
Doreste sa va enerveze si intimideze, stati linistita si asa cum spunea si utilizatorul precedent, ignorati-l, se va plictisi intr-un final.
Ultima modificare: Vineri, 17 Aprilie 2015
Cris1971, utilizator
si mai am o problema...eu trebuie sa nasc in august iar familia mea nu este in tara decat concubinul meu. problema este ca daca las copilul la concubin oare este o problema? in hotararea judecatoreasca specifica ca trebuie adusa la domiciliul mamei. de 2 ani nu se plictiseste si sincer trebuie sa gasesc o solutie prin care sa-l linistesc. oricum e greu de aratat mai ales ca a reusit sa pacaleasca instanta din medgidia si constanta cu faptul ca este un tata bun. dar va creste fetita mare si isi va da seama ce face tatal ei. eu cred ca nu am gresit cu absolut nimic prin faptul ca logodnicul meu se implica armonios in cresterea si educarea fetitei. ce parere aveti?
Ultima modificare: Miercuri, 22 Aprilie 2015
irinelantonel, utilizator

Alte discuții în legătură

Vizita minor Anairam94 Anairam94 La vizita minorei s-a sesizat ca mama este plecata în străinătate , iar minora este în grija părinților concubinului mamei. Este normal ? Nu s-a stabilit ... (vezi toată discuția)
Vrea sa vina acasa ContSters71776 ContSters71776 sora mea se afla de trei ani in spania unde a nascut recent o fetita. tatal copilului e tot roman dar nu sant casatoriti legal iar relatia lor merge din ce in ... (vezi toată discuția)
Custodie tata mirellac mirellac Buna ziua! Fratele meu tocmai a inceput lupta pentru custodia fetitei lui. Situatia este urmatoarea: Locuia impreuna cu concubina,cu fetita lor in varsta de ... (vezi toată discuția)