avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 942 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Vizita minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Vizita minor

La vizita minorei s-a sesizat ca mama este plecata în străinătate , iar minora este în grija părinților concubinului mamei. Este normal ? Nu s-a stabilit încă domiciliul fetitei. Ce poate face tatăl în cazul acesta ? Dacă face sesizare la politie, iar rudele bărbatului spun politiei, care vine sa ancheteze ,ca minora nu este acasă , ca este cu mama , iar acest lucru nu este adevărat, cum se poate dovedi adevărul?
Cel mai recent răspuns: When , utilizator 10:48, 2 August 2018
Formulați acțiune, solicitând stabilitea locuinței minorului la domiciliul dvs pe motiv că mama oricum nu locuiește cu acesta.
Poate mama a plecat într-o excursie, vedeţi dacă situaţia e aceeaşi peste 2 săptămâni.Comunicaţi cu mama fetiţei.
Tatal poate merge linistit sa isi ia copilul daca domiciliul acesteia nu este stabilit si mama nu este in tara. Apeleaza la politie in cazul in care parintii concubinului nu vor sa o dea.
Martonze, ce inseamna asta, sa mai stea doua saptamani sa vada daca mama isi aduce aminte de copil?
Tatal nu trebuie informat despre persoanele cu care e lasat copilul? In plus, de ce sa lasi copilul unor straini doar din ambitia de a nu-l lasa cu tatal?
Daca era concediu stimata putea sa incerce intai sa verifice cu tatal daca poate sa tina copilul in aceasta perioada.
Mergeti sa va luati copilul stimabile.
În altă postare, userul scria că instanţa a stabilit domiciliul fetiţei la mama până la finalizarea procesului, cu drept de vizită a tatălui odată pe lună.
Deci domiciliul temporar e stabilit (după a userului vorbire), iar mama poate a lipsit exact când a venit domnul la copil, sau poate era chiar în casă şi nu voia să-l vadă pe tatăl fetiţei, poate.......nu putem merge pe presupuneri.
Eu am raspuns la ce a scris initiatorul topicului la acest subiect, ca domiciliul copilului nu e stabilit. Daca nu este stabilit poate merge sa ia copilul. Daca e stabilit atunci nu. E de urmat calea dumneavoastra, de verificat daca mama e plecata mult timp in strainatate cu concubinul sau doar in concediu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tatal refuza sa-si dea acordul lilicu lilicu - divortul a fost anul trecut in ianuarie , pe vechiul cod, si mama are custodia copilului , tatal are drept de vizita - mama sa recasatorit cu un cetatean ... (vezi toată discuția)
Nelamurire program de vizitare minor karmy karmy Buna seara. Va rog mult sa mi da-ti un raspuns urgent daca este cineva on line. La ora 6 tatal copilului meu a venit si l-a luat conform hotararii ... (vezi toată discuția)
Custodia copilului marius245 marius245 as dori un raspuns si eu de ce fosta concubina cu care am o fetita nu ma lasa sa imi vad fetita desi ii trimit bani lunar pentru intretinerea fetitei iar cand ... (vezi toată discuția)