avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum Activitate mariuscta

Activitate mariuscta

Discuție ANAF control
In ce baza legala inspectorii ANAF pot face control corporal al angajatilor unei societati comerciale unde se percepe bacsis?
Discuție Revizuire (1)
Fiind intr-un oarecare impas, as vrea sa ma lamuriti in ceea ce privesc capetele din cererea de revizuire:
1. Se cere anularea deciziei instantei de fond si rejudecarea cazului?
2. Se cere anularea deciziei instantei de fond, rejudecarea cazului si celelalte cereri din cererea de chemare in judecata ?
Va multumesc.
Speta : contestare pv contraventie la regulile de circulatie.
Am primit de la judecatorie o "Comunicare Adresa" prin care , in termen de 10 zile, sa depun lista cu martorii propusi.
Precizez ca, in cererea de chemare in judecata am specificat, printre altele, sa ma folosesc de proba cu martori, chiar daca, in acest caz, nu au existat martori si nici nu am intentia sa folosesc martori.
Ce raspuns pot da instantei ? Va multumesc.
Răspuns la discuția Revizuire
Pt. dl. av. danpopescu2011 : In primul rand, va multumesc. In fata instantei trebuie sa probezi acest aspect legat de data la care ai intrat in posesia documentului?
Răspuns la discuția Revizuire
Da, am un asemenea document, semnat si stampilat de catre parata, obtinut in urma cu aproximativ 10 zile. Va multumesc.
Discuție Revizuire
In 2014 am pierdut un proces la tribunal (prima instanta). Am facut apel in termen de 30 zile iar , instanta de apel a respins cererea pe motiv de tardivitate
(termenul era de 10 zile). Cazul respectiv era supus numai caii de atac a apelului.
Intre timp, am intrat in posesia unui document emis de parata care, in urma unei rejudecari, ar schimba total decizia instantei.
1.Pot exercita calea extraordinara de atac a revizuirii, in baza art.509 alin.1 pct.5 din NCPC , printr-o cererea de revizuire a hotararii data de tribunal (prima instanta)?