avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 912 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Revizuire
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Revizuire

In 2014 am pierdut un proces la tribunal (prima instanta). Am facut apel in termen de 30 zile iar , instanta de apel a respins cererea pe motiv de tardivitate
(termenul era de 10 zile). Cazul respectiv era supus numai caii de atac a apelului.
Intre timp, am intrat in posesia unui document emis de parata care, in urma unei rejudecari, ar schimba total decizia instantei.
1.Pot exercita calea extraordinara de atac a revizuirii, in baza art.509 alin.1 pct.5 din NCPC , printr-o cererea de revizuire a hotararii data de tribunal (prima instanta)?
Cel mai recent răspuns: mariuscta , utilizator 18:48, 15 Aprilie 2015
Daca sunteti in posesia unui astfel de document, puteti introduce o revizuire a hotararii tribunalului.
Da, am un asemenea document, semnat si stampilat de catre parata, obtinut in urma cu aproximativ 10 zile. Va multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 15 Aprilie 2015
mariuscta, utilizator
Atentie la termenul de exercitare care,este de o luna si se va socoti din ziua in care s-au descoperit inscrisurle care se invoca[ art.511(1) pct.5 NCPC.]
Pt. dl. av. danpopescu2011 : In primul rand, va multumesc. In fata instantei trebuie sa probezi acest aspect legat de data la care ai intrat in posesia documentului?
Ultima modificare: Miercuri, 15 Aprilie 2015
mariuscta, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen cerere revizuire bcfbmv bcfbmv Care este modul de stabilire a termenul de revizuire a unei hotarari de fond, ce a fost atacata cu apel si respins apelul? (vezi toată discuția)
Putere de lucru judecat caradis caradis Buna ziua. Pot depune cerere de Recurs in interesul legii daca abia dupa un an si jumatatate am observat ca doua decizii ale aceleasi instante sunt contrare ... (vezi toată discuția)
Revizuire incalcare autoritate lucru judecat aidu aidu Art. 509: Obiectul şi motivele revizuirii (1) Revizuirea unei hotărâri pronunţate asupra fondului sau care evocă fondul poate fi cerută dacă: 8. ... (vezi toată discuția)