Buna ziua. Sunt in concediu de ingrijire a copilului cu handicap (grav) de la 3 la 7 ani si trebuie sa-mi reiau activitatea luna viitoare. Conform art. 32 al OUG 111/2010 as avea dreptul de program redus de lucru la 4 ore. Va rog sa-mi spuneti daca reducerea programului de lucru la 4 ore imi va afecta salariul si daca copilul va mai beneficia de indemnizatie de handicap dupa implinirea varstei de 7 ani.
Va multumesc!
Buna ziua,
La 1 mai 2015 am intrat in concediu pentru cresterea copilului cu handicap pana la 7 ani. Avand in vedere ca in concediu pentru cresterea copilului pana la 2 ani a fost tatal copilului (copilul fiind nascut la 10.12.2010), am inteles ca veniturile luate in calcul pentru concediul meu ar trebui sa fie cele din ultimele 12 luni inaintea solicitării lui (cf. art. 31, lit. c) din OUG 111/2010).
Problema este ca nu primesc decat 450 lei/luna in conditiile in care in ultimele 12 luni (perioada 05.2014-04.2015) am realizat un venit NET de 13.942 lei (inclusiv din hotarari judecatoresti).
Rugamintea mea este sa-mi spuneti care este cuantumul mediei veniturilor nete si unde trebuie sa apelez pentru corectarea acestei greseli.
Multumesc.
Buna ziua,
În decembrie 2010 am nascut, tatal fiind cel care a fost in concediu de crestere copil pana la varsta de 2 ani. Acum in aprilie 2015, copilul a fost diagnosticat cu autism grad I.
Va rog sa-mi spuneti daca eu ca mama pot intra in acest moment in concediu de crestere a copilului cu handicap pana la varsta de 7 ani.
Va multumesc.