avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi
Forum Activitate diana_fed

Activitate diana_fed

Multumesc
Buna seara,
In 2012, am locuit timp de 3 luni intr-un apartament inchiriat, iar in una din camere locuiau 2 tineri casatoriti. Mentionez ca atat eu cat si cei doi tineri eram chiriasi, nici unul din noi neavand proprietate asupra apartamentului.
Acesti tineri aveau diferite probleme cu parintii fetei.
Intr-o dupamiaza, acestia au intrat in apartament, desi nu era proprietatea lor si eu am incercat sa ii dau afara.
A venit politia si parintii fetei au facut plangere impotriva mea, plangere solutionata cu neurmarire penala.
La finele anului 2014 am primit o citatie sa ma prezint la judecatorie pentru ca parintii fetei au inaintat o Plângere soluţii de neurmărire/netrimitere judecată (art.340 NCPP).
Acestia aveau foarte multe plangeri impotriva ginerelui lor si plngere impotriva mea referitoare la dupamiaza in care am incercat sa ii dau afara din casa.
Toate plangerile s-au cuplat intr-un singur dosar.
Mai jos este rezolutia:
Document: Încheiere finală (dezinvestire) numarul ___ din data 26.03.2015
Tip soluţie: admite plângerea
Soluție pe scurt: În temeiul art. 341, alin.6, lit.b C.pr.pen., admite, în parte, plângerea formulată de petenţii __ si __, împotriva ordonanţei de clasare din 20.03.2014, dată la de Parchetul de pe lângă Judecătoria __ în dosarul nr.____, menţinută prin ordonanţa din 24.09.2014, a prim-procurorului Parchetului de pe lângă Judecătoria ___, dată în dosarul nr. ____. Desfiinţează parţial ordonanţa de clasare din 20.03.2014, dată la de Parchetul de pe lângă Judecătoria ___ în dosarul nr.____, menţinută prin ordonanţa din 24.09.2014, a prim-procurorului Parchetului de pe lângă Judecătoria ___, dată în dosarul nr. _____ și trimite cauza procurorului pentru a începe urmărirea penală sub aspectul comiterii infracţiunilor de : -ameninţare, prevăzută de art.206 C.pen., cu aplicarea art.5, alin.1 C.pen.; -șantaj, prevăzută de art.207, alin.1 C.pen., cu aplicarea art.5, alin.1 C.pen.; -furt, prevăzută de art.228, alin.1 C.pen., cu aplicarea art.5, alin.1 C.pen. -ultraj contra bunelor moravuri, prevăzută de art.375 C.pen., cu aplicarea art.5, alin.1 C.pen.; Menţine celelalte dispoziţii ale ordonanţei contestate. În temeiul dispoziţiilor art. 275 alin.3 C.pr.pen., cheltuielile judiciare avansate de către stat raman în sarcina acestuia. Definitivă. Soluţionată și pronunţată în camera de consiliu astăzi, 26.03.2015.
Complet: P 08 CP

Cum pot afla daca mai sunt sau nu parte a dosarului?
Ar trebui sa primesc prin posta raspunsul solutionarii plangerii personalizat? - Mentionez ca am vazut raspunsul pe internet.
Multumesc anticipat
Buna seara,
Pe 18 februarie 2015 am semnat la notar un antecontract de vanzare-cumparare pentru un imobil nou (achitand dezvoltatorului si avansul de 5%), urmand ca restul banilor sa fie achitati prin creditul Prima Casa. Antecontractul are termen pana pe 30 aprilie 2015.
Problema este ca vanzatorul (desi a precizat ca are toate actele in regula la semnarea antecontractului) m-a intarziat cu actele imobilului pana pe 30 martie si evaluarea imobilului a fost facuta pe 8 aprilie (abia atunci fiind gata).
La banca m-au sfatuit sa prelungesc antecontractul, deoarece nu sunt sanse sa fie dat un raspuns pana la finalul lunii aprilie (avand in vedere ca trebuie trimise actele la sucursala mare a bancii, apoi la fondul de garantare, etc).
Ce pot face daca dezvoltatorul refuza semnarea unui antecontract, desi, din cauza lui s-a intarziat vanzarea?
Specific ca, daca nu cumpar imobilul pana la finalul lunii, pierd avansul.