avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Act aditional antecontract vanzare-cumparare imobil ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Act aditional antecontract vanzare-cumparare imobil Prima Casa

Buna seara,
Pe 18 februarie 2015 am semnat la notar un antecontract de vanzare-cumparare pentru un imobil nou (achitand dezvoltatorului si avansul de 5%), urmand ca restul banilor sa fie achitati prin creditul Prima Casa. Antecontractul are termen pana pe 30 aprilie 2015.
Problema este ca vanzatorul (desi a precizat ca are toate actele in regula la semnarea antecontractului) m-a intarziat cu actele imobilului pana pe 30 martie si evaluarea imobilului a fost facuta pe 8 aprilie (abia atunci fiind gata).
La banca m-au sfatuit sa prelungesc antecontractul, deoarece nu sunt sanse sa fie dat un raspuns pana la finalul lunii aprilie (avand in vedere ca trebuie trimise actele la sucursala mare a bancii, apoi la fondul de garantare, etc).
Ce pot face daca dezvoltatorul refuza semnarea unui antecontract, desi, din cauza lui s-a intarziat vanzarea?
Specific ca, daca nu cumpar imobilul pana la finalul lunii, pierd avansul.
Cel mai recent răspuns: diana_fed , utilizator 12:40, 21 Aprilie 2015
Daca dezvoltatorul refuza atunci tranzactia nu se incheie din vina lui si trebuie sa va restituie dublul avansului.
Pierdeti avansul numai in cazul in care va razganditi dvoastra. Neacordarea creditului de catre banca nu se considera vina cumparatorului.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Posibilitate pierdere avans prima casa SANTIER SANTIER Buna seara! Am platit un avans la un ap. Am depus actele la banca, imobilul urmeaza sa fie evaluat si apoi dosarul sa ajunga la fondul de garantare. Nu ... (vezi toată discuția)
Antecontract vanzare-cumparare Alin1978 Alin1978 Am facut un antecontract de vanzare pt o casa pt care am luat o suma de bani avans, la data la care trebuia sa semnam contractul final cumparatorul s a ... (vezi toată discuția)
Risc semnare avans fictiv credit imobiliar. buna ziua. ma confrunt ... EuuGen EuuGen Risc semnare avans \'fictiv\' credit imobiliar. Buna ziua. Ma confrunt cu urmatoarea problema, la care as dori un sfat/indrumare! Vand un apartament, ... (vezi toată discuția)