avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 880 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Antecontract vanzare-cumparare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Antecontract vanzare-cumparare

Am facut un antecontract de vanzare pt o casa pt care am luat o suma de bani avans, la data la care trebuia sa semnam contractul final cumparatorul s a razgandit si nu a mai vrut sa mai cumpere solicitand avansul inapoi dar eu i am pus gresie, parchet, fatada,etc cum a vrut el si nu i am mai restituit avansul in contract fiind stipulat ca cine se razgandeste pierde avansul sau eu platesc dublu. Acum m a dat in judecata si mi a blocat cartea cerand u mi aproape 2000€ in plus . Pot sa pierd acest proces? Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Alin1978 , utilizator 14:06, 27 Iunie 2018
Buna seara,
Daca puteti dovedi ca el este cel care a refuzat sa incheiati acel contract atunci nu pierdeti nimic.
Daca va da in judecata va sfatuiesc sa va angajati avocat.
Ce carti v-a blocat?
Mi a aparut proces pe cartea funciară si practic nu mai pot vinde, nimeni nu v a cumpara atata timp cat extrasul nu iese curat. La data cand trebuia sa semnam contractul ne am intalnit la notariat si eu am venit cu actele am declarat ca sunt de acord si sa vand si sa prelungesc termenul daca are nevoie pt banca, el a spus ca nu mai cumpara ca nu i am dat actele inainte ca sa le dea la banca, eu le am adus la notariat la data din contract. Am intampinarea cu ce am declarat amandoi facuta de notar.
Exista o clauza contractuala, de razgandire, conform careia, daca promitentul-cumparator isi schimba optiunea, in sensul ca nu mai doreste sa cumpere un imobil, pierde avansul dat.

Dumneavoastra nu v-ati schimbat pozitia, in sensul ca nu ati mai fi dorit sa perfectati vanzarea.

Prin urmare, aceste aspecte trebuie demonstrate, prin martori, inscrisuri, interogatorii.

L-ati notificat, in sensul de a se prezenta la notar, pentru incheierea contractului de vanzare-cumparare?

Exista vreo incheiere de certificare de fapte, emisa de notarul public?

Daca exista aceste documente, rezulta refuzul manifestat de promitentul-cumparare.

Chiar in lipsa acestor documente, situatia de fapt poate fi probata prin alte inscrisuri, interogatorii, martorii.

Clauza este una foarte clara.

Daca dumneavoastra ati respectat intocmai obligatiile contractuale, nu aveti nicio culpa.

Ultima modificare: Miercuri, 27 Iunie 2018
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Exista incheierea de certificare facuta la notariat facuta la data cand trebuia facut actul final, ne am prezentat amandoi, eu cu actele sa perfectam contractul, am fost si de acord sa prelungim daca are nevoie la banca, el a refuzat pe motiv ca nu i am dat actele inainte sa le duca la banca, eu le am adus la data din contract, nu aveam specificat nimic in contract ca ar trebui sa i le dau mai devreme.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restituire avans antecontract - vanzator suspectat de spalare de bani Alina1313 Alina1313 Buna seara, Va rog sa ma ajutati cu o lamurire. Am incheiat un antecontract de vanzare-cumparare pentru un apartament (in calitate de ... (vezi toată discuția)
Antecontract vanzare-cumparare imobil claudiuj claudiuj Buna seara, Recent, am semnat un antecontract de vanzare-cumparare a unei case. Casa urma sa fie cumparata prin programul Prima Casa asadar i-am dat ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! va expun urmatoarea situatie: in luna mai am incheiat ... danieltan danieltan Buna ziua! Va expun urma toarea situatie: In luna mai am incheiat cu o persoana fizica un inscris - promisiune bilaterala de vanzare cumparare a unui teren, ... (vezi toată discuția)