avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Activitate zadirion

Activitate zadirion

Posibil, dar daca nu e baza legala... nu stiu, am aceasta teama ca fara baza legala ma supun unui risc
Sunt furnizor de servicii IT, programare, CAEN 6202, SRL-D

Legat de articol, am citat litera gresita dar intrebarea ramane aceeasi.
Este obligatoriu acel cod de identificare? Si este el EIN, sau este altul?

f) denumirea/numele şi adresa beneficiarului bunurilor sau serviciilor, precum şi codul de înregistrare în scopuri de TVA sau codul de identificare fiscală al beneficiarului, dacă acesta este o persoană impozabilă ori o persoană juridică neimpozabilă;

multumesc in avans pentru ajutor
Conform ART 319
(20) Factura cuprinde în mod obligatoriu următoarele informaţii:
...
d) denumirea/numele, adresa şi codul de înregistrare în scopuri de TVA sau, după caz, codul de identificare fiscală ale persoanei impozabile care a livrat bunurile sau a prestat serviciile;
...

Clientul este din Statele Unite. Ei au EIN (Employer Identification Number) care e echivalentul unui SSN al unei persoane fizice, si sunt extrem de reticenti in a-l impartasi (gen CNP-ul la noi).

Sunt nevoit sa pun acel EIN pe factura sau numele complet si adresa firmei sunt suficiente, si imi scapa o lege care ma scuteste de obligatia EIN-ului#-o?

Multumesc
#-o
Multumesc dl. Grecu de raspuns, dar nu m-ati ajutat cu absolut nimic concret. Doar o anecdota foarte lunga si fara relevanta cu problema mea.

Repet/reformulez intrebarile la care am nevoie de raspuns:
1) este posibil ca proprietarul sa isi fi inregistrat doar copia lui de contract la ANAF? Multumesc de raspuns elga50. Conform Ordinului ANAF nr. 1985/2012 inteleg ca contractul s-ar putea sa fie inregistrat la ANAF fara sa am stampila pe exemplarul meu. Interpretez gresit?
2) cum pot aduce copia mea de contract in conformitate cu cerinta pentru viza de flotant? Sau poate este in regula si din punct de vedere ANAF si sunt liber sa ma duc sa imi fac viza de flotant. Daca nu este, nu vreau sa ii fac probleme proprietarului, rezolv cu el cumva.

Va rog, nu mai comentati daca nu sunteti in tema cu legile relevante acestei situatii. Am nevoie de niste raspunsuri informate si documentate.

Multumesc
Deci ca sa clarificam, pot merge cu contractul de inchiriere pe care se afla doar semnatura mea si a proprietarului (fara stampila ANAF si fara notar) si pe baza lui sa mi se elibereze viza de flotant?

Multumesc
Multumesc pentru raspuns, DAR:
conform link-ului postat:
"De asemenea, in situatia in care solicitantul cartii de identitate prezinta un contract de inchiriere incheiat cu proprietarul, in termen de valabilitate si inregistrat la organelle fiscale teritoriale, nu este necesara prezenta proprietarului."
Ca sa intaresc/justific acea propozitie, consideram urmatoarea situatie:
Daca contractul este inregistrat la anaf inseamna ca este un contract valid, da? Detin acea locuinta in chirie, si pe baza contractului locuiesc acolo. Nu am nevoie de permisiunea proprietarului ca municipiul bucuresti sa recunoasca ca intr-adevar locuiesc acolo. Nu are logica.

Deci nu este necesara prezenta lui intrucat nu cer "luare in spatiu". Acea procedura e diferita si se face intre rude de obicei. Eu asta inteleg.

Din nou, spune chiar la ei pe site ca nu este nevoie de prezenta proprietarului. Dar cel mai clar ar fi sa stiu articoul de lege care acopera acest lucru. Nu stiu cum sa caut, poate stiti dumenavoastra.

De asemenea, contractele neinregistrate la ANAF sunt valide conform urmatoarei surse:
[ link extern ] /
Este gresita sursa? daca da, conform carei legi?
Sunt in Bucuresti. Ma aflu in imposibilitatea de a obtine viza de flotant deoarece copia mea dupa contractul de inchiriere nu contine stampila ANAF, doar semnatura mea si a proprietarului.

Conform raspunsului la "In care caz este necesara prezenta gazduitorului?" aici [ link extern ]

1) este posibil ca proprietarul sa isi fi inregistrat doar copia lui de contract la ANAF?
2) cum pot aduce copia mea de contract in conformitate cu cerinta pentru viza de flotant?
3) daca nu si-a inregistrat proprietarul la ANAF contractul, cum se poate remedia situatia?

Contract de comodat/luare in spatiu, etc nu sunt o varianta viabila pentru mine intrucat inseamna sa ii cer proprietarului un favor. Legea imi da dreptul la o viza de flotant conform contractului fara sa am nevoie de favoruri, doresc sa urmaresc aceasta cale.

Am nevoie urgent de aceasta viza de flotant, chiar azi daca se poate, dar nu stiu de unde sa incep.

Multumesc mult.