avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Pun ce Cod de Identificare Fiscala pe factura pentru ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Pun ce Cod de Identificare Fiscala pe factura pentru client SUA (extracomunitar)?

Conform ART 319
(20) Factura cuprinde în mod obligatoriu următoarele informaţii:
...
d) denumirea/numele, adresa şi codul de înregistrare în scopuri de TVA sau, după caz, codul de identificare fiscală ale persoanei impozabile care a livrat bunurile sau a prestat serviciile;
...

Clientul este din Statele Unite. Ei au EIN (Employer Identification Number) care e echivalentul unui SSN al unei persoane fizice, si sunt extrem de reticenti in a-l impartasi (gen CNP-ul la noi).

Sunt nevoit sa pun acel EIN pe factura sau numele complet si adresa firmei sunt suficiente, si imi scapa o lege care ma scuteste de obligatia EIN-ului#-o?

Multumesc
#-o
Cel mai recent răspuns: zadirion , utilizator 22:57, 26 Februarie 2017
Inteleg ca sunteti un furnizor catre un client din SUA. Nu imi dau seama care este statutul dvs.? SRL, PFA etc.?
Sunt furnizor de servicii IT, programare, CAEN 6202, SRL-D

Legat de articol, am citat litera gresita dar intrebarea ramane aceeasi.
Este obligatoriu acel cod de identificare? Si este el EIN, sau este altul?

f) denumirea/numele şi adresa beneficiarului bunurilor sau serviciilor, precum şi codul de înregistrare în scopuri de TVA sau codul de identificare fiscală al beneficiarului, dacă acesta este o persoană impozabilă ori o persoană juridică neimpozabilă;

multumesc in avans pentru ajutor
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Februarie 2017
zadirion, utilizator
Fiind vorba de un partener dintr-o zona care nu afecteaza TVA, nu cred ca lipsa unui cod de identificare, gen CUI romanesc, creaza suspiciuni unui eventual control ANAF. Pot fi metode de a-l identifica pentru ca nu cred ca facturati in zona neagra a internetului.
Posibil, dar daca nu e baza legala... nu stiu, am aceasta teama ca fara baza legala ma supun unui risc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Client sua, codul lui de identificare fiscala pe factura este obligatoriu? intrebaresrl intrebaresrl Trebuie trecut codul de identificare fiscala pe factura la beneficiar, daca acesta este din SUA? Ca SRL, neplatitor de TVA, vreau sa eliberez o factura ... (vezi toată discuția)
Ein, pfa sau ambele? Sergiu_N Sergiu_N Buna ziua. Eu locuiesc in Romania si vreau sa-mi infiintez un EIN in SUA pentru a putea folosi Amazon Kindle Publishing pentru a publica carti si nu stiu, am ... (vezi toată discuția)
Factura de import svisarinescu svisarinescu Buna ziua, Am o nelamuriere vizavi de o factura de import din China. Pe factura furnizorului nu este trecut codul nostru de tva doar denumirea si adresa. ... (vezi toată discuția)