Conform ART 319
(20) Factura cuprinde în mod obligatoriu următoarele informaţii:
...
d) denumirea/numele, adresa şi codul de înregistrare în scopuri de TVA sau, după caz, codul de identificare fiscală ale persoanei impozabile care a livrat bunurile sau a prestat serviciile;
...
Clientul este din Statele Unite. Ei au EIN (Employer Identification Number) care e echivalentul unui SSN al unei persoane fizice, si sunt extrem de reticenti in a-l impartasi (gen CNP-ul la noi).
Sunt nevoit sa pun acel EIN pe factura sau numele complet si adresa firmei sunt suficiente, si imi scapa o lege care ma scuteste de obligatia EIN-ului#-o?
Sunt furnizor de servicii IT, programare, CAEN 6202, SRL-D
Legat de articol, am citat litera gresita dar intrebarea ramane aceeasi.
Este obligatoriu acel cod de identificare? Si este el EIN, sau este altul?
f) denumirea/numele şi adresa beneficiarului bunurilor sau serviciilor, precum şi codul de înregistrare în scopuri de TVA sau codul de identificare fiscală al beneficiarului, dacă acesta este o persoană impozabilă ori o persoană juridică neimpozabilă;
Fiind vorba de un partener dintr-o zona care nu afecteaza TVA, nu cred ca lipsa unui cod de identificare, gen CUI romanesc, creaza suspiciuni unui eventual control ANAF. Pot fi metode de a-l identifica pentru ca nu cred ca facturati in zona neagra a internetului.
Ein, pfa sau ambele?
Sergiu_N
Buna ziua. Eu locuiesc in Romania si vreau sa-mi infiintez un EIN in SUA pentru a putea folosi Amazon Kindle Publishing pentru a publica carti si nu stiu, am ... (vezi toată discuția)
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.