Conform ART 319
(20) Factura cuprinde în mod obligatoriu următoarele informaţii:
...
d) denumirea/numele, adresa şi codul de înregistrare în scopuri de TVA sau, după caz, codul de identificare fiscală ale persoanei impozabile care a livrat bunurile sau a prestat serviciile;
...
Clientul este din Statele Unite. Ei au EIN (Employer Identification Number) care e echivalentul unui SSN al unei persoane fizice, si sunt extrem de reticenti in a-l impartasi (gen CNP-ul la noi).
Sunt nevoit sa pun acel EIN pe factura sau numele complet si adresa firmei sunt suficiente, si imi scapa o lege care ma scuteste de obligatia EIN-ului#-o?
Sunt furnizor de servicii IT, programare, CAEN 6202, SRL-D
Legat de articol, am citat litera gresita dar intrebarea ramane aceeasi.
Este obligatoriu acel cod de identificare? Si este el EIN, sau este altul?
f) denumirea/numele şi adresa beneficiarului bunurilor sau serviciilor, precum şi codul de înregistrare în scopuri de TVA sau codul de identificare fiscală al beneficiarului, dacă acesta este o persoană impozabilă ori o persoană juridică neimpozabilă;
Fiind vorba de un partener dintr-o zona care nu afecteaza TVA, nu cred ca lipsa unui cod de identificare, gen CUI romanesc, creaza suspiciuni unui eventual control ANAF. Pot fi metode de a-l identifica pentru ca nu cred ca facturati in zona neagra a internetului.
Ein, pfa sau ambele?
Sergiu_N
Buna ziua. Eu locuiesc in Romania si vreau sa-mi infiintez un EIN in SUA pentru a putea folosi Amazon Kindle Publishing pentru a publica carti si nu stiu, am ... (vezi toată discuția)