avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 717 soluții astăzi
Forum Activitate gabriel1988

Activitate gabriel1988

Răspuns la discuția Plata impozit fara acte
Sunt oarecum amator în domeniu dar vreți să îmi spuneți că cineva poate deveni proprietar peste bunul meu fără ca eu să fiu de acord?
Buna ziua,

Dețin o casă de mai multe camere care în urma testamentului o parte din ea a ajuns la alte două persoane. Restul casei și terenul sunt însă în posesia mea. Inclusiv cel de sub casele celor 2 persoane. Una dintre persoane și-a construit o scara (3 trepte) pe terenul meu care ocupă 2-3 metrii! Este legal ce a făcut? Presupun că nu are autorizație de construcție sau alte acte având în vedere că nu are act pe teren! Cum pot dărâma acea scară? Mulțumesc!
Am înțeles. Însă impozitul îl plătesc și eu și acea persoană (cazul în care spune adevărul). În ce fel mă afectează sau mă poate afecta pe viitor faptul că se plătesc 2 impozite pe același teren de către 2 persoane. În afară de faptul că primăria primește bani mai mulți și că acea persoană dă niște bani degeaba...?
Mulțumesc!
Ideea este că am nevoie de buletinul acelei persoane pentru că fără el nu pot face nimic! Cei de la evidența populației nu mă pot ajuta! Totuși ce pot face? Eu plătesc un cadastru care defapt nu poate fi terminat 100%, nu pot face succesiunea fără cadastru, va trebui să plătesc întârzierea cu succesiunea și nu pot vinde bunuri personale din cauză (dacă m-aș decide în viitor să vând) că nu am buletinul unei persoane care nu este proprietar pe bunul meu...
Multumesc pentru raspuns!

Cadastrul este ca si terminat, m-am lovit de problema ca sunt inca 2 persoane proprietare pe imobil si de aceea am nevoie de actele de identitate ale acestora pentru a trimite dosarul la OCPI.

Legat de contractul de superficie- ii pot obliga efectiv (nu inteleg termenul si nu stiu nici unde sa ma adresez)?
Cu privire la trecere, personal nu am facut nimic- deci nu ar trebui sa exista nici un traseu!
Multumesc pentru raspuns!
E vorba de un teren plus o casa cu mai multe camere impartita practic in 3 (cu intrari separate). In urma testamentului persoana respectiva a primit doar niste camere (o bucata din casa) iar eu restul (adica teren + restul de camere).
Buna ziua,

Detin o casa cu mai multe camere dintre care o parte din ea este pe numele altei persoane. Acea persoana are acte doar pe partea de casa nu si pe terenul de sub casa, tot terenul fiind pe numele meu!

Respectiva persoana mi-a spus ca la primarie ea plateste impozit pe terenul de sub casa!
Si eu platesc impozit pe tot terenul inclusiv pe terenul de sub casa acelei persoane!

1. primaria iti incaseaza impozit pe baza de buna-credinta? adica te duci si spui ca ai casa si teren si vrei sa platesti? nu se cere un act de proprietate? (stiu ca logic ai casa si terenul de sub ea dar nu e asa)

2.persoana plateste intentionat pentru ca in viitor sa ma poate actiona in instanta si sa incerce sa imi ia teren pe motiv ca l-a folosit/platit perioada x de ani? (repet si eu platesc impozit pe tot terenul)

Multumesc!
Buna ziua,

In urma unui testament detin 9 camere dintr-o casa de 16 camera plus un teren de cca 1000mp, iar alte 2 persoane detin celelalte 7 camere din imobil dar fara teren (nici cel de sub partea lor). Datorita unui deces sunt nevoit sa fac succesiunea insa pana nu fac cadastru acest lucru nu este posibil (in certificatul de mostenitor se mentioneaza ce primesc cele 2 persoane, iar a 3 persoana-adica eu primes restul din masa succesorala- doamna notar nu intelege acel "restul" si mi se cere cadastru). Problema este ca cei de la cadastru imi cer copii dupa buletinele celor 2 persoane (nu inteleg de ce ca doar eu sunt proprietar la teren si doresc cadastru pe ce am eu). Ideea este ca acele persoane nu doresc sa imi dea buletinele de buna voie!

1. Ce pot sa fac sa ii oblig sa imi dea buletinele? Se poate rezolva ceva la evidenta populatiei sau doar prin instanta?

A 2-a problema: Cele 2 persoane trec pe terenul meu ca sa intre in casa! Pe partea opusa a casei exista acces la strada- deci isi pot face usa direct in strada! Le pot obliga in vreun fel? Ideea este ca pe partea opusa trece o teava de gaze care sigur se poate muta dar la fel nu stiu daca eu ar trebui sa cer mutarea ei!

3. Cum terenul de sub casa acestor persoane este al meu ii pot obliga la chirie sau alte sume? Totusi eu sunt cel care plateste impozit pe acel teren!

Multumesc frumos!