avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Plata impozit fara acte
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Plata impozit fara acte

Buna ziua,

Detin o casa cu mai multe camere dintre care o parte din ea este pe numele altei persoane. Acea persoana are acte doar pe partea de casa nu si pe terenul de sub casa, tot terenul fiind pe numele meu!

Respectiva persoana mi-a spus ca la primarie ea plateste impozit pe terenul de sub casa!
Si eu platesc impozit pe tot terenul inclusiv pe terenul de sub casa acelei persoane!

1. primaria iti incaseaza impozit pe baza de buna-credinta? adica te duci si spui ca ai casa si teren si vrei sa platesti? nu se cere un act de proprietate? (stiu ca logic ai casa si terenul de sub ea dar nu e asa)

2.persoana plateste intentionat pentru ca in viitor sa ma poate actiona in instanta si sa incerce sa imi ia teren pe motiv ca l-a folosit/platit perioada x de ani? (repet si eu platesc impozit pe tot terenul)

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 12:45, 21 Aprilie 2015
Teoretic nu are cum sa plateasca impozit fara a avea titlu, dar la noi este posibil orice, trebuie sa verificati si dvs. la primarie cum va incaseaza banii, puteti depune chiar o petitie in acest sens, iar daca nu sunteti satisfacut de raspuns puteti introduce in instanta o actiune in constatarea dreptului dvs. de proprietate, etc.
Sub ce forma si in ce conditii ati ajuns dvs. proprietar pe terenul de sub casa vecinului sau invers, cum a dobandit/construit vecinul casa pe terenul dvs.?
Multumesc pentru raspuns!
E vorba de un teren plus o casa cu mai multe camere impartita practic in 3 (cu intrari separate). In urma testamentului persoana respectiva a primit doar niste camere (o bucata din casa) iar eu restul (adica teren + restul de camere).
In acest caz este putin probabil sa se strecoare vreo eroare cu privire la declararea terenului de sub casa lui, caci fie ca s-a declarat cu certificatul de mostenitor in care se vede clar ca nu are teren, ci doar casa, fie ca s-a declarat cu actele de cadastru (daca exista), in care la fel se vede ca nu are teren, nu stiu cum ar fi putut sa fie impozitat pentru teren. In acest sens, revin asupra solutiei indicata anterior si anume o petitie catre primarie in care evidentiati eroarea si prin care solicitati intrarea in legalitate (ar fi bine ca hartia sa va fie facuta de un jurist, daca nu va pricepeti la scris), iar daca operatiunea nu da rezultat, ca ultima solutie aveti actiunea in constatare.
Am înțeles. Însă impozitul îl plătesc și eu și acea persoană (cazul în care spune adevărul). În ce fel mă afectează sau mă poate afecta pe viitor faptul că se plătesc 2 impozite pe același teren de către 2 persoane. În afară de faptul că primăria primește bani mai mulți și că acea persoană dă niște bani degeaba...?
Mulțumesc!
NU stiu, mai bine spus nu putem anticipa de pe acum ce plan "diabolic" si-a facut persoana. Teoretic as spune ca nu are cum sa se foloseasca de acea plata de impozit, insa cu siguranta va dori probabil sa invoce uzucapiunea sau accesiunea sau mai stiu eu ce (codul civil ofera posiblitati oarecum "nelimitate"). Desigur si dvs. puteti face anumite fapte/acte prin care sa-i paralizati intentiile, insa de principiu este bine sa va clarificati pozitia din timp si de aceea v-am recomandat sa luati legatura cu cei de la primarie. Bineinteles ca puteti avea si o atitudine pur pasiva si sa vedeti ce surprize va ofera viitorul si la o adica sa actionati in consecinta.

Alte discuții în legătură

Problema titlu de proprietate Marius77777 Marius77777 Cu doua luni inainte sa moara, tatalui meu, primarul din comuna, i-a luat titlul de proprietate pe casa si teren, spunandu-i ca este o neregula si trebuie ... (vezi toată discuția)
Teren agricol nedeclarat la impozit vladq vladq Buna .Detin un teren agricol care nu am fost declarat la impozit.O parte 29 ari este fanete ,cealata parte 29 ari teren neagricol.Functionara de la primarie ... (vezi toată discuția)
Reclamatie constructie fara autorizatie stra1nu stra1nu Buna ziua , Am un vecin ce a construit un umobil fara autozatie, am fost chemat la primarie sa ii ofer semnatura sa poata continua constructia (datorita ... (vezi toată discuția)