avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Plata impozit fara acte
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Plata impozit fara acte

Buna ziua,

Detin o casa cu mai multe camere dintre care o parte din ea este pe numele altei persoane. Acea persoana are acte doar pe partea de casa nu si pe terenul de sub casa, tot terenul fiind pe numele meu!

Respectiva persoana mi-a spus ca la primarie ea plateste impozit pe terenul de sub casa!
Si eu platesc impozit pe tot terenul inclusiv pe terenul de sub casa acelei persoane!

1. primaria iti incaseaza impozit pe baza de buna-credinta? adica te duci si spui ca ai casa si teren si vrei sa platesti? nu se cere un act de proprietate? (stiu ca logic ai casa si terenul de sub ea dar nu e asa)

2.persoana plateste intentionat pentru ca in viitor sa ma poate actiona in instanta si sa incerce sa imi ia teren pe motiv ca l-a folosit/platit perioada x de ani? (repet si eu platesc impozit pe tot terenul)

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 12:45, 21 Aprilie 2015
Sunt oarecum amator în domeniu dar vreți să îmi spuneți că cineva poate deveni proprietar peste bunul meu fără ca eu să fiu de acord?
Raspunsul la aceasta intrebare, in sens restrans este NU, in sens larg insa, v-am spus:
trandafir2 a scris:

(codul civil ofera posiblitati oarecum "nelimitate")

Nu este cazul sa va panicati, ci doar sa fiti diligent cu privire la dreptul dvs. de proprietate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema titlu de proprietate Marius77777 Marius77777 Cu doua luni inainte sa moara, tatalui meu, primarul din comuna, i-a luat titlul de proprietate pe casa si teren, spunandu-i ca este o neregula si trebuie ... (vezi toată discuția)
Teren agricol nedeclarat la impozit vladq vladq Buna .Detin un teren agricol care nu am fost declarat la impozit.O parte 29 ari este fanete ,cealata parte 29 ari teren neagricol.Functionara de la primarie ... (vezi toată discuția)
Reclamatie constructie fara autorizatie stra1nu stra1nu Buna ziua , Am un vecin ce a construit un umobil fara autozatie, am fost chemat la primarie sa ii ofer semnatura sa poata continua constructia (datorita ... (vezi toată discuția)