avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1015 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Teren agricol nedeclarat la impozit
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Teren agricol nedeclarat la impozit

Buna .Detin un teren agricol care nu am fost declarat la impozit.O parte 29 ari este fanete ,cealata parte 29 ari teren neagricol.Functionara de la primarie imi spune ca trebuie sa platesc impozit de pe 5 ani in urma ca sa poate sa il treaca in registru.Este legal??
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 12:37, 4 Aprilie 2018
Este ilegal sa nu fi platit dvs impozit pana acum. Este legal sa vi se ceara plata impozitului pe ultimii 5 ani.
Nu este normal ce cei de la primarie cand duci un titlu sa iti treaca tot de pe acel titlu ,chiar daca unele parcele nu le declari la apia?
Teoretic asa este dar in fapt, cei de la Primarie trec in rolul fiscal tot ceea ce declarati. Adica, pe langa actul de proprietate, la inregistrarea in rolul fiscal se mai depune si o declaratie a proprietarului, in care acesta detaliaza ce doreste sa inregistreze in rolul sau fiscal.
Este oarecum justificat acest fapt - ganditi-va ca sunt cazuri in care unele parcele de pe titlul de proprietate sunt deja instrainate.
Nu are importanta ce se declara la Apia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu am acte pe tot terenul.... tutuianu tutuianu In 1938 strabuni mea avea un teren de 15 ari. intr-o zi 2 veri (de gradul 2-3) au venit sa locuiasca la strabunica mamei. Aceasta leau dat cate un petic de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, dacă un succesibil accepta moștenirea in termenul ... madelena-elena madelena-elena Buna ziua, Dacă un succesibil accepta moștenirea in termenul legal, dar nu aduce la masa succesorala toate bunurile care au aparținut defunctului, de ... (vezi toată discuția)
Taxe si impozite locale, lamurire chitanta vasile_boanca vasile_boanca Buna ziua ! sunt un contribuabil de buna credinta, si imi platesc taxele si impozitele in luna ianuarie a fiecarui an pentru ca este cu reducere. Anul 2014 a ... (vezi toată discuția)