avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... copii buletin vecini pentru cadastru
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

copii buletin vecini pentru cadastru

Buna ziua,

In urma unui testament detin 9 camere dintr-o casa de 16 camera plus un teren de cca 1000mp, iar alte 2 persoane detin celelalte 7 camere din imobil dar fara teren (nici cel de sub partea lor). Datorita unui deces sunt nevoit sa fac succesiunea insa pana nu fac cadastru acest lucru nu este posibil (in certificatul de mostenitor se mentioneaza ce primesc cele 2 persoane, iar a 3 persoana-adica eu primes restul din masa succesorala- doamna notar nu intelege acel "restul" si mi se cere cadastru). Problema este ca cei de la cadastru imi cer copii dupa buletinele celor 2 persoane (nu inteleg de ce ca doar eu sunt proprietar la teren si doresc cadastru pe ce am eu). Ideea este ca acele persoane nu doresc sa imi dea buletinele de buna voie!

1. Ce pot sa fac sa ii oblig sa imi dea buletinele? Se poate rezolva ceva la evidenta populatiei sau doar prin instanta?

A 2-a problema: Cele 2 persoane trec pe terenul meu ca sa intre in casa! Pe partea opusa a casei exista acces la strada- deci isi pot face usa direct in strada! Le pot obliga in vreun fel? Ideea este ca pe partea opusa trece o teava de gaze care sigur se poate muta dar la fel nu stiu daca eu ar trebui sa cer mutarea ei!

3. Cum terenul de sub casa acestor persoane este al meu ii pot obliga la chirie sau alte sume? Totusi eu sunt cel care plateste impozit pe acel teren!

Multumesc frumos!
Ultima modificare: Luni, 20 Aprilie 2015
gabriel1988, utilizator
Cel mai recent răspuns: gabriel1988 , utilizator 10:36, 21 Aprilie 2015
Absolut justificat persoanele nu pot fi obligate să vă dea buletinele, .acestea fiind acte cu caracter personal iar d-voastră nu sunteți operator de date personale.
Faceți o documentație cadastrală solicitând unui expert topocadastral atestat de ANCPI , care în momentul executării lucrărilor va indica persoanele care sunt proprietare pe respectivul imobil, înscriind în pv. codurile numerice ale acestora, inclusiv al d-voastră.și inclusiv copii după actele de identitate, Împreună cu celelalte acte necesare, se va înainta dosarul la OCPI pentru întabulare.
Cu privire la terenul de sub casă pe care îl folosesc respectivii, se încheie un contract de superficie și veți avea dreptul la stabilirea unei chirii pt. folosință.
Cu privire la trecere trebuie văzut dacă există un drept de servitute constituit prin act juridic, sau prin uzucapiune, și se poate solicita schimbarea traseului acestui drept
Cu privire la conducta de gaz, aceasta poate fi de interes public, privat, poate a fost amplasată cu acceptul vechiului proprietar, etc.
Multumesc pentru raspuns!

Cadastrul este ca si terminat, m-am lovit de problema ca sunt inca 2 persoane proprietare pe imobil si de aceea am nevoie de actele de identitate ale acestora pentru a trimite dosarul la OCPI.

Legat de contractul de superficie- ii pot obliga efectiv (nu inteleg termenul si nu stiu nici unde sa ma adresez)?
Cu privire la trecere, personal nu am facut nimic- deci nu ar trebui sa exista nici un traseu!
La OCPI nu se trimit buletinele ci expertul topo care a executat documentația cadastrală , dacă este nevoie, va anexa în documentația înaintată la OCPI și copii după buletinele lor.
Deoarece terenul vă aparține (este bun principal) și respectivii au în proprietate 7 camere rezultă că se suprapun două drepturi de proprietate- unul principal-terenul (al d-voastră)și unul accesoriu( proprietatea celorlalți).Superficia poate fi cu titlu gratuit sau oneroasă, . Ați afirmat faptul că este aproape gata cadastrul- pe terenul deținut trebuie să existe și acest drept al celor care dețin 7 camere.
Cu privire la trecere d-voastră nu ați făcut nimic dar cel care v-a lăsat prin testament nu a făcut nimic, prezența celorlalți de când durează - sau dacă dețin vreun drept de servitute.
Ideea este că am nevoie de buletinul acelei persoane pentru că fără el nu pot face nimic! Cei de la evidența populației nu mă pot ajuta! Totuși ce pot face? Eu plătesc un cadastru care defapt nu poate fi terminat 100%, nu pot face succesiunea fără cadastru, va trebui să plătesc întârzierea cu succesiunea și nu pot vinde bunuri personale din cauză (dacă m-aș decide în viitor să vând) că nu am buletinul unei persoane care nu este proprietar pe bunul meu...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cadastre incorecte sau inselatorie? wdy77 wdy77 Am o nelamurire...eu am un teren intravilan de 1876mp pe care am facut cadastrul in oct 2010 fiind 1906 mp masurati in cadastru...vecinii mei vor sa vanda si ... (vezi toată discuția)
Cadastru si legalitate acte petrina1 petrina1 Exista un titlu de proprietate pe numele ambilor parinti. In urma decesului unui parinte s-a facut o succesiune si a revenit fiecarui copil 1/8. Parintele ... (vezi toată discuția)
Intabulare valeriuiulian valeriuiulian in anul2007 am cumparat un apartament si atunci nu s-a facut intabularea deoarece propritarii au avut de facut o succesiune iar noi avem de atunci o sentinta ... (vezi toată discuția)