avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 967 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... intabulare
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

intabulare

in anul2007 am cumparat un apartament si atunci nu s-a facut intabularea deoarece propritarii au avut de facut o succesiune iar noi avem de atunci o sentinta definitiva si irevocabila prin care avem dreptul sa-l intabulam . as vrea sa stiu daca se mai poate face intabularea si cam cat ar costa
Cel mai recent răspuns: Amalia Dana Girbo , Expert cadastru autorizat ANCPI / OCPI 23:59, 10 Octombrie 2012
Se poate face intabularea dreptului dvs de proprietate asupra apartamentului
Adresati cerere oficiala la OCPI responsabil,la care anexati documentele care atesta titlul dvs de proprietate
puteti face intabularea, taxa urmand sa fie stabilila in functie de valoarea bunului
Se poate face. Fara intabulare dvs nu puteti sa va valorificati dreptul de proprietate asupra apartamentului. Luati legatura cu un cadastrist, acesta va va intocmi cadastrul, masuratorile pt apartament/imobil Casa si teren, va va cere si copii legalizate dupa actele imobilului , acte stare civila , ma refer la certificat de casatorie daca este cazul, copii dupa buletine, delaratii notariale pe care trebuie sa le dati, si se va ocupa de intabularea dreptului de proprietate.
Fara acest lucru, care este publicitate imobiliara in vederea opozabilitatii dreptului dvs fata de terti nu veti putea instraina acest imobil, vinde, dona sau da spre inchiriere, in comodat ....
puteti face intabularea oricand
ll-am cumparat cu 70000 ron si are 47 mp

Alte discuții în legătură

Intabulare bunuri giorgianagini giorgianagini Ce pasi trebuie urmati pentru intabularea unor bunuri imobiliare daca exista o hotarare definitiva si irevocabila in cauza?mai exact....pe la ce institutii ... (vezi toată discuția)
Intabulare flaviatoma flaviatoma Este adevarat ca pentru succesiune nu este neaparat ca apartamentul sa fie intabulat? Tatal meu a decedat si apartamentul nu este intabulat. Cum trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Cadastru Dobre Alin Dobre Alin Buna ziua imi poate spune cineva cum pot face cadastrul unui apartament daca blocul nu are Cadastru sau cum pot vinde acest apartament neavand Cadastrul ? ... (vezi toată discuția)