avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1024 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Intabulare bunuri
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Intabulare bunuri

Ce pasi trebuie urmati pentru intabularea unor bunuri imobiliare daca exista o hotarare definitiva si irevocabila in cauza?mai exact....pe la ce institutii publice trebuie sa bat la usa, ce documente trebuie sa am asupra mea si mai ales ce costuri estimative implica aceasta intabulare?!
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: giorgianagini , utilizator 21:17, 20 Decembrie 2012
Trebuie sa luati legatura cu un cadastrist care va va masura imobilul sau imobilele pe care doriti sa le intabulati. Va trebuie sentinta definitiva, precum si copii legalizate dupa actele care au stat la baza acestei sentinte(titluri de proprietate, acte de vanzare cumparare, cerificate de mostenitor). Dupa obtinerea sentintei, dvs trebuie sa mergeti cu sentinta la taxe si impozite in localitatea unde se afla imobilul pt a a va deschide rol fiscal. Pentru intabulare va mai trebuie de la finante certificatul fiscal cu valoare de impozitare pentru imobilul respectiv.
Pretul acestei operatiuni, documentatia cadastrala si intabulare vi-l stabileste cadastristul.
Sentinta este una de partaj, in care sunt specificate dimensiunile exacte ale fiecarui imobil(casa si terenuri)...intrebarea, vizavi de raspunsul dvs.este, pentru ce mai este nevoie de un cadastrits?

va multumesc frumos pentru ajutor!
Este necesar cadastrist pentru ca in baza hotararii judecatoresti si a altor masuratori sa desfasoare actele si actiunile pentru individualizare si delimitare proprietate ,care ulterior sa fie notata la OCPI
Multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare valeriuiulian valeriuiulian in anul2007 am cumparat un apartament si atunci nu s-a facut intabularea deoarece propritarii au avut de facut o succesiune iar noi avem de atunci o sentinta ... (vezi toată discuția)
Modificare plan parcelar emmatei emmatei salut Supun atentiei vostre urmatorul subiect In 2005 impreuna cu sora mea am cumparat un teren ( contract de v-c cadastru intabulare...). Acum ea doreste ... (vezi toată discuția)
Documente necesare cadastristului pentru intabulare rolex rolex Care sunt actele necesare cadastristului pentru inceperea masuratorii topocadstrale ? (vezi toată discuția)