avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 688 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters358014

Activitate ContSters358014

Răspuns la discuția Ce atributii are politia locala?
Multumesc tare mult
Am citit in legile relativ la caini ca drept de control ar avea numai ASPA si MAI. este asa? Daca da, ce treaba are politia locala cu subiectul carnete de sanatate si acorduri de la vecini/asociatia de proprietari? Poate politia locala sa te legitimeze pe strada cand vrea ea?
Bucuresti, sect 3.
Cum e cu aplicarea legii retroactiv? Am luat acesti caini acum peste 10 ani. Nu cred ca limitarea era legiferata la acea data. Si inca ceva, cei care sunt presedinte si administrator la Asoc de proprietari sunt cei care au facut reclamatia dar si cei au facut zeci de incalcari ale legilor de protectie a animalelor: otraviri, impuscari, schingiuri in ultimii 14 ani, asa ajungand eu sa am caini in casa: sa le salvez viata.
Sunt o pensionara cu probleme medicale care ma impiedica sa ies din casa. Am in apartamentul meu 3 caini, ai mei si ai copiilor mei de care am grfija cat sunt ei la serviciu. Politia locala, prin "bunavointa" unor indivizi care urasc animalele m-a invitat la sediul lor impreuna cu CI si carnetele de sanatate ale cainilor, pe motivul ca acesti caini "creaza o stare de disconfort celorlalti locatari". Am toate documentele lor in regula, inca de acum 14 ani cand l-am adoptat pe primul. Azi am sunat la agentul de politie care mi-a lasat invitatia si am aflat ca ar trebui sa ma conformez legii si sa am acordul Asociatiei de proprietari, ptr max 2 caini. Dusmanii nostri care ne fac reclamatii sunt exact sefii Asociatiei de proprietari deci este exclus sa obtin acordul lor. In plus eu nu stiu de o astfel de obligativitate. Stiti despre ce poate fi vorba? PS: Cainii nostri nu au fost luati de la aspa si cu mult inainte de aparitia legii 258/2013. Ma puteti ajuta cu un sfat ptr a nu ajunge sa fiu victima abuzului incompetentei si/sau relei credinte?