avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 503 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Ce atributii are politia locala?
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Ce atributii are politia locala?

Am citit in legile relativ la caini ca drept de control ar avea numai ASPA si MAI. este asa? Daca da, ce treaba are politia locala cu subiectul carnete de sanatate si acorduri de la vecini/asociatia de proprietari? Poate politia locala sa te legitimeze pe strada cand vrea ea?
Cel mai recent răspuns: ContSters358014 , utilizator 23:50, 25 Aprilie 2015
Legea politiei locale. Legea 155/2010

Art. 6
In domeniul ordinii si linistii publice, precum si al pazei bunurilor, politia locala are urmatoarele atributii:

e) constata contraventii si aplica sanctiuni, potrivit competentei, pentru nerespectarea legislatiei privind regimul de detinere a cainilor periculosi sau agresivi, a celei privind programul de gestionare a cainilor fara stapan si a celei privind protectia animalelor si sesizeaza serviciile specializate pentru gestionarea cainilor fara stapan despre existenta acestor caini si acorda sprijin personalului specializat in capturarea si transportul acestora la adapost;

Art. 20

(1) In exercitarea atributiilor ce ii revin, potrivit legii, politistul local are urmatoarele drepturi principale:
g) sa legitimeze si sa stabileasca identitatea persoanelor care incalca dispozitiile legale ori sunt indicii ca acestea pregatesc sau au comis o fapta ilegala;

Din cate stiu este si o HG de punere in aplicare cauta si in HG te rog.

In general procesele verbale ale politiei locale sunt intocmite cam formal si ei cam pierd in instanta pentru ca nu descrie fapta si imprejurarile...
Multumesc tare mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Muscatura caine vagabond mikas mikas Am fost muscata de un caine vagabond intr-o statiune de pe litoralul romanesc, mai exact pe faleza, in fatza unui restaurant. Pe cine trag la raspundere legal ... (vezi toată discuția)
Politia locala FIV70 FIV70 m-a intrebat un prieten si nu am stiut ce sa-i raspund :,,in cadrul unei politii locale functionarii publici sunt obligati sa execute servicii de paza si nu ... (vezi toată discuția)
Unde se pot reclama montele ilegale intre caini fara pedigree ? andrei_sfnt andrei_sfnt Buna ziua, Din cate am studiat personal, imperecherea exemplarelor canine fara pedigree este ilegala din ianuarie 2015. Legea 258/2013, completare a ... (vezi toată discuția)