avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1211 soluții astăzi
Forum Activitate NicuB1979

Activitate NicuB1979

Buna ziua, am la tara un cuptor pe lemne, si as vrea sa deschid o afacere din aceasta si nu stiu cum trebuie procedat.
De aceea, va intreb urmatoarele:
- daca fac paine si o vand trebuie sa declar veniturile la finante?
-trebuie sa respect anumite conditii igienico-sanitare si eventual sa am autorizatii de la institutiile din domeniu?

Mentionez ca painea se face exact cum se facea mai demult, adica cu maia, aluatul se framanta manual, focul se face exclusiv cu lemne si coacerea pe vatra iar faina este obtinuta de la o moara din vecinatate din grau recoltat personal.

As dori sa ma indrumati catre pasii care sunt de urmat !

Va multumesc !
Răspuns la discuția Taierea bonurilor de masa
Am CIM dar nu se mentioneaza faptul ca primim sau nu tichete de masa.
Răspuns la discuția Taierea bonurilor de masa
Presupun ca sunt prinse in contractul individual de munca. Nu stiu exact.
Buna ziua, lucrez la o firma de jocuri de noroc ( pacanele). Ne-a venit circulara cum ca trebuie sa lucram de Paste. Mentionez ca nu am semnat cum ca am fi de acord sa lucram in zilele de sarbatoare legale. In concluzie, nu am lucrat.
La o saptamana dupa Paste, mi-a venit pe e-mail un mesaj cu niste cereri atasate ca cica ar fi fost lipsa la dosarul de angajare ( eu m-am angajat la ei din Ianuarie 2012), printre altele era o si o cerere prin care imi dadeam acordul sa lucrez in zilele de sarbatoare legala fara a avea pretenti decat plata salariala.
Astazi, 11.05.2015 aflu cu stupoare ca mi-au fost taiate toate bonurile de masa pentru luna Aprilie.
Se poate face ceva, sau cum trebuie sa procedez ?

Va multumesc !